torstai 28. toukokuuta 2015

Pikkuaikuisen huivi


Meinasin kirjoittaa tähän siitä, kuinka isolta tuo pikkutyyppi vaikuttaa, kun sillä on yllään ns. aikuisten vaatteita. Mutta sitten se ei suostunut luopumaan tutistaan kuvaa varten (tämä t-sana on meillä pienimuotoinen issue nykyään), ja ihan vauvaiseltahan se näyttää, vaikka kaulassa komeileekin äidin neuloma mini-baktus. Huivi oli pikainen välityö, johon käytin sohvatyynyistä ylijäänyttä oranssia lankaa.

Pikkutyyppi sai muuten viime viikolla päiväkotipaikan. Elokuussa alkaa sitten se vaihe elämässä – luojan kiitos pääsimme, vaikkemme ykkösvaihtoehtoomme niin toiseksi parhaaseen kuitenkin ja ihan kohtuullisen kävelymatkan päähän kotoa. Se kun ei Helsingissä suinkaan ole itsestäänselvyys.

Tosin aika synkeältä näyttää päivähoidon tulevaisuus uuden hallituksen linjauksilla. Että kiitos vaan niistä mahdollisista veronkevennyksistä, mutta sata kertaa mieluummin maksaisin enemmän veroja siitä hyvästä, että päiväkotien ryhmäkoot saataisiin pysymään kohtuullisina. Passittaisin mielelläni herrat Sipilä, Stubb ja Soini kahdeksi viikoksi harjoitteluun päiväkotiin ja miettimään sitten uusiksi leikkauskohteitaan. Vaikka mitä muutakaan sitä voi odottaa, kun porukka on varustettu lestadiolais-katolilaisella arvomaailmalla – hoitakaa naiset ne mukelonne kotona vaan.

(Nämä ovat muuten eurovaaleja lukuun ottamatta ensimmäiset vaalit, joissa mä olen äiti – ja hassua, miten hallitusohjelmaakin lukee eri tavalla. Vaikka siellä oli kaikenlaisia muitakin paskamaisia linjauksia, tämä päiväkotiasia oli silti se, johon mä takerruin. Että näin sitä vaan yhtäkkiä huomaa olevansa lapsiperheiden asialla. Ou nou.)

2 kommenttia:

 1. Onnea nyt kuitenkin päivähoitopaikasta! Hyvä, ettette joutuneet mitenkään mahottoman kauas. Ja tosiaan, mäkin oon täältä käsin seurannut näitä hallitusohjelmaan liittyviä uutisia aika apein mielin. Kyllähän sitä sanottiin, että leikkauksia tulee, eikä helppoja säästökohteita varmaan olekaan, mutta kyllä musta silti tuntuu tällä hetkellä vahvasti siltä, ettei Suomi ole menossa ihan sellaiseen suuntaan kuin itse haluaisin kotimaani kulkevan. Mutta se siitä politiikasta! Käviksä lukemassa mun päiväkotitekstin? Oliko se sellainen kuin toivoit vai jäikö kysymyksiä?

  Ja voi, baktuksesta muistin oman tekeleeni, tuon ensimmäisen vähänkään isomman neulontaprojektin. Valitsin siihen liian paksun langan, joten siitä tuli ihan valtava kaulassa, ja lisäksi huivista tuli ihan toispuoleinen, kun olin lopussa ilmeisesti vähän löyhemmällä tuulella. Myöskään väri ei oo omiin kasvoihini aivan ideaali. Mutta tulipahan tehtyä, tuolla se roikkuu kaapissa :)

  Ja tutti - meidän poika on jostain maagisesta syystä nukkunut päiväkodissa alusta alkaen ilman tuttia (!). Turha kai sanoa, että kotona kuviot on hieman toiset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä me ollaan tähän päiväkotipaikkaan tosi tyytyväisiä kuitenkin. Ja tulee jopa yksi Elsan vauvakaveri samaan ryhmään, mikä on tosi mukavaa.

   En ollut vielä bongannut päiväkotitekstiä mutta nyt kävin lukemassa! Kiinnostavaa oli, kommentoin sinne tarkemmin.

   Ja toivotaan, että päiväkoti tuo meillekin samanlaisen tuttitaian... :)

   Poista