sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Ohuenohutta raitaa

Pikkusiskolle kiitos kuvausavusta!

Pipokokoelmassani oli ohuen, hillitynvärisen villapipon kokoinen aukko. Päädyin tekemään yhden kerroksen mustavalkoraidoitusta, lankana Fiinaneuleesta hetken mielijohteesta ostettu superpehmoinen Mondial Superwool -merinovilla. Malli oli sama, Kerällä-kirjan myssyohjeesta muokattu kuin viimetalvisessa raitapipossa.

Punainen seinä kuuluu lapsuudenkodille, siellä kului viikonloppu. Elsa sai nauttia isovanhempien hoidosta ja minä pääsin kirppikselle, vesijuoksemaan ja syömään aina yhtä hyvään Juurella-ravintolaan. Ja kaiken päätteeksi vielä kotikaupungin jengi vei Veikkausliigan mestaruuden! Go SJK! (Ainuttakaan peliä en ennen tätä ollut katsonut, mutta parempi myöhäinen faniherätys kuin ei lainkaan.)

On muuten ihmeellistä huomata, mitä pari kuukautta päiväkodissa tekee lapselle. Yhtäkkiä Elsa on oppinut leikkimään, siis sellaista "käydään kaupassa tehdään ruokaa" -tyyppistä mielikuvitusleikkiä, jota isu ja pappa jaksoivat kärsivällisesti hänen kanssaan puuhata koko viikonlopun. Maailman liikuttavinta seurattavaa.

4 kommenttia:

 1. Peruspipoille on aina tarvetta, ja tää on pätevän näköinen! Miulla on jotenkin kauheen korkea kynnys ruveta neulomaan pipoja. Ehkä sen takia että pääni on niin iso, että aina pitää miettiä silmukkamäärän muokkausta ja se on RAAASITTAAVAAAA :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isopäisenä todellakin tunnen tuskasi! :) mä olen juuri siksi niin onnellinen, että olen löytänyt tämän yhden mallin ja koon, joka nuppiini about istuu. Helposti tulee suurennettua ohjeita vähän liikaakin, ja piposta tulee ihan jättimäinen.

   Poista
 2. Tosi kiva! Noi kapeat raidat on hienot. Pitäisi itekin kokeilla niitä hanskoihin, sukkiin tai pipoihin, tähän asti mun raidat on nimittäin olleet melkein aina jotenkin liian leveitä. Ja nyt lisää pipoja, hanskoja ja muita nopeita neulomuksia kaikkiin kehiin, jotta mä saisin heräteltyä pojan syntymästä lähtien tiukasti talviunilla pysytelleen neulomisinnostuksen!

  Ja on pitänyt kommentoida jo edellisiin postauksiinkin, mutta aikapulassa se usein jää. Siis kiva kuulla susta, ja hienoa että töihin palaaminen ja tarhahommat lähtivät hyvin käyntiin! Jotenkin mystisesti kombo lapsi ja työt syövät aikaa hyvin tehokkaasti, mutta kyllä ainakin mun on sanottava, että on niin paljon kivempaa käydä töissä kuin luuhata jälkikasvun kanssa kotona kaiket päivät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta usein raidat näyttää parhailta just tälleen tosi kapeina tai sitten kunnolla leveinä! Ja tsemppiä neulomishommiin. Toisaalta sä olet ommellut ihan mahtavia juttuja, eli ehkä ei tekniikalla niin väliä. :)

   Mä olen kyllä oikeasti ollut tosi onnellinen töihinpalaaja. Luulin, että tästä tulee kamala stressisyksy mutta onkin ollut aika leppoisaa.

   Poista