sunnuntai 8. elokuuta 2010

Voisi tehdä itsekin. Vaan miksi aina pitäisi?


Tällä viikolla piipahdin Lasipalatsi Design Marketsissa tsekkaamassa, mitä kivaa kotimaiset suunnittelijat olivat keksineet. Paljon oli hauskaa, kaunista ja oivaltavaa mutta aika paljon myös itseään toistavaa: sitä sellaista, että "hei, tästä legopalikasta/napista/lusikastahan voisi askarrella jotain". Sisustuskamaa olisin myös toivonut näkeväni enemmän - noin puolet tarjonnasta näytti olevan korviksia.

Päädyin lopulta ostamaan You Complete Me -merkin kaulakorun, jossa on yhdistetty trikoonauhaa ja metalliketjua. Koru on aika massiivinen, eli kovin monien vaatteiden kanssa sitä ei varmaan tule käytettyä. Ehkä se pääsee tositoimiin ensi viikonloppuna Flow'n musahipsterien joukossa.

Tämä koru on sellainen, josta joku (minä mukaan lukien) voisi sanoa: tuollaisenhan tekisi itsekin. Niin. Voisihan sitä monenlaisia asioita tehdä, mutta tekeekö? Ja onko ylipäätään reilua varastaa ideaa, johon joku toinen on vuodattanut luovuutensa ja kekseliäisyytensä?

Vähän sama juttu kuin se, että jotkut eivät koskaan tilaa pastaa ravintolassa, koska "pastaa on niin helppo tehdä kotonakin". En tajua. Ei kai se sitä tarkoita, etteikö joskus olisi kiva syödä jonkun muunkin tekemää pastaa? Maistuuko hyvä ruoka muka pahemmalta, jos tietää, että sen tekeminen on helppoa?

3 kommenttia:

 1. Hieno koru. Tuollaisia onkin alkanut näkyä myyjäisissä viime aikoina (kai niissäkin on aina vallalla joku trendi, et sitten niitä löytää useammasta paikasta samaan aikaan).

  Oon yrittänyt välttää tuota "tän voin tehdä itsekin" -ajattelua sen jälkeen, kun kuulin jonkun tuotteitaan myyvän sanoneen, et se vasta onkin tosi kivaa kuulla tuo kommentti, kun yrittää siinä kaupata itse suunnittelemiaan luomuksia ja saada katettua materiaalit, työn, suunnittelun jne. Röyhkeimmät kuulemma kysyvät, et miten tää on tehty ja sen jälkeen sanovat tekevänsä sellaisen itse. Huh!

  Tuota pastakommenttia en kyllä ole koskaan kuullut. Erikoista.

  VastaaPoista
 2. Herttasein, tuo on niin totta! Kuinka usein itsekin olen myyjäisissä katsonut tuotteita sillä silmällä, että pitäisikö kokeilla... Eri asia tietysti on, jos niistä saa inspiraatiota omaan harrastukseen, kuin se, että suoraan kopioi. Ja paljon vaikuttaa myös se, keneltä kopioi: musta on vain hauskaa, jos joku ottaa mallia mun käsityöideoista, koska teen niitä vain omaksi ilokseni - mutta ihan toista on varastaa idea ihmiseltä, joka oikeasti yrittää elättää sillä itsensä.

  Myyjäisissä on selvästi näkyvissä tietyt trendit. Musta nuo monet mainitsemani "legopalikkaideat" on oikeasti ihan hauskoja, mutta niistäkin menee hohto, kun samantapaisia koruja on joka pöydällä, eikä tuotemerkkejä erota toisistaan.

  VastaaPoista