maanantai 6. joulukuuta 2010

Mattosen pyöräytin


Linnan juhlien pukukriitikkona toimimisen lomassa virkkasin pienen maton, joka pääsee ystävien putkiremontoituun kylppäriin. Toinenkin matto olisi tilauksessa toisille putkirempasta selvinneille, kunhan pääsevät yksimielisyyteen siitä, mikä on uuden vessan tehosteväri. 

Tämä yksilö tehtiin ihan kirjavalla räsymattomeiningillä, materiaalina muun muassa tuubihuiviompelusta yli jääneitä kankaanpaloja. Kuva on otettu pikkusiskon Iphonen hipstamatic-toiminnolla. Vähänkö mä olisin coolimpi bloggari jos mullakin olisi tuollanen.

Tänään leivoin myös pipareita (ei yhtä hyvää kuin taikina) enkä taaskaan katsonut Tuntematonta sotilasta (kirjan olen onneksi lukenut).

5 kommenttia:

 1. Kuva on mahtava, matto vielä hienompi! Meille kans - vaikka putkiremppa onkin jo edellisten asukkaiden kärsimä.

  VastaaPoista
 2. Hieno hieno! Mullakin on samanlainen työn alla, ylijäämätrikoosta. Mutta mulla on ongelma, teen kiinteillä silmukoilla ja toi kierroksen vaihto ei mee oikeen nätisti, se ei mee tollain tasan niinkuin sulla.. Pipot teen nimittäin spiraalilla, joten en osaa tota kierroksen lopettamista noin nätisti. Onko sulla joku kikka? Tein ohjeen mukaan että piilosilmukalla kierrokset yhteen ja sit pari ketjusilmukkaa ja sit taas uutta kiinteä-silmukka-kerrosta. Mutta ei se siltikään mee ihan tasan.. Que pasa?

  VastaaPoista
 3. Mullakin oli ongelmia saman asian kanssa edellisen maton kohdalla. Tässä toimin sitten niin, että päättelin jokaisen kerroksen tavallaan erikseen: tein kierroksen loppuun piilosilmukan, vedin kuteen sen läpi ja aloitin sitten seuraavan kerroksen ihan alusta. Kerrosten vaihtumiskohtaan meinasi tulla pieniä aukkoja, mutta ne sai aika hyvin tukittua sitten, kun päätteli kuteenloppuja.

  Mun virkkauskokemus on tosiaan aika vähäistä, eli tää tuskin oli kovin oikeaoppinen tapa toimia... Mutta pääasia, että lopputulos oli jees.:)

  VastaaPoista
 4. Ok, kiitos Maija. Mä voisin koittaa tota tyyliä koska mullakin tulee reikiä ja ne ei mee tasan. Infoilen sit onnistuinko.. Tosin nyt matto on jäissä koska loppui musta trikoo enkä oo löytänyt vielä uutta.

  VastaaPoista