tiistai 1. helmikuuta 2011

...ja mittatilaushuivi.

Taustalla näkyvä päheä tapetti löytyy siskon kommuunin eteisesta.
Pikkusiskoni toivoi itselleen harmaata baktus-huivia, samanlaista kuin oma musta versioni. Tässäpä tämä.

Olen ollut omaan baktukseeni älyttömän tyytyväinen, vaikka neuloinkin sen viime keväänä vähän sellaisena välityönä. Niinpä vaan kävi, että tänä talvena en ole muuta huivia käyttänytkään - se nimittäin sopi erinomaisesti yksiin harmaan talvitakkini kanssa.

Baktus on tosi kiva ja helppo neuloa: suosittelen lämpimästi jokaiselle aloittelevammallekin neulojalle. Idea menee yksinkertaisuudessaan niin, että joka neljäs kerros lisätään toisessa reunassa yksi silmukka, kunnes huivi on puolet halutusta leveydestä, ja sitten aletaan kaventaa samassa reunassa, jälleen yksi silmukka joka neljäs kerros. Tarkempi ohje löytyy täältä.

5 kommenttia:

 1. Toimii ku häkä, kiitsa vaan!

  VastaaPoista
 2. Sinäkin Baktukseni. Mä oon vasta miettinyt moisen tekoa, jätkä on tehnyt jo kaksi. Ja lanka on kaiken lisäksi ohuehkoa -> ei synny yhdessä illassa. Thumb´s up.

  VastaaPoista
 3. Ässää Laura! Ja Milla, mä luulen että sä olet tässä välissä ehtinyt kuitenkin koukuta aika monta pipoa.:) Mutta juu, suosittelen kyllä Baktusta lämpimästi! Itse voisin seuraavaksi kokeilla jotain haastavampaa pitsimallia.

  VastaaPoista
 4. Ja mulle kans...
  Maija íhmeväkertäjäni, voisitko väsäta mammalle myös tuommoisen lämpimän näköisen...mikä ihmeen kaktus se nyt olikaan...
  Täällä oli tänään aamulla taas 20 astetta pakkasta, joten tarpeeseen tulisi.
  T: Päivi mamma

  VastaaPoista
 5. Pidetään mielessä mamma! Nyt on pari projektia kesken, mutta katsotaan kun niistä selvitään.

  VastaaPoista