maanantai 25. huhtikuuta 2011

Nyt skarpataan


Pääsiäisvisiitti Pohjanmaalle ei tietenkään olisi ollut mitään ilman kirppiskierrosta. Seinäjoen Fida oli muuttanut uusiin isoihin tiloihin, Nurmon SPR oli takuuvarma kuten aina ja matkan varrelle osui jopa uusi kirppistuttavuus (nimeä en muista, mutta se oli Pohjassa "siinä Kangaspörssin entisessä talossa", paikalliset tunnistanevat).

Ja mitä sitten löytyi? Kaikenlaisia aikuisen naisen vaatteita, mutta tällä kertaa enemmän skarppiin bisnes- kuin leppoisaan mummohenkeen. Tummansininen jakku (2 e) on merkiltään Salonne, vanhaa kotimaista tuotantoa siis. Olen etsinyt sopivaa jakkua jo tovin. Haluaisin päästä eroon 1990-lukulaisesta mielikuvastani, jossa jakkuja tai bleisereitä käytetään ainoastaan siksi, että näytettäisiin aikuiselta ja päästäisiin baariin - ne olisivat nimittäin hyvää vaihtelua neuletakeille ja oikein yhdisteltyinä kaikkea muita kuin tätimäisiä. Tästä tulkoon koekappaleeni.


Mustat Eccon kengät (6,50 e) puolestaan ovat pehmeää nahkaa ja siistissä kunnossa. Laadukkaiden luonnonmateriaalien bongaaminen on kirppisshoppailun isoimpia iloja: laukkuja ja kenkiä ostan mieluiten vain nahkaisina, ja vaatteissa skippaan akryylineuleet ja nyppytrikoot suosiolla.

Pääsiäisen muut kohokohdat olivat kotoisaa ja yksinkertaista laatua: paistattelua aurinkoisella kuistilla, vesijuoksua puolityhjässä uimahallissa, vanhoja ystäviä vanhassa vakibaarissa ja illallinen Uppalan kartanossa. Jälkimmäistä suosittelen lämpimästi. Listalla oli luomulihaa ja lähimaatilojen antimia, ja jopa kohtuullista vegaaniruokaa valmistettiin tilauksesta (mikä niillä laukeuksilla ei liene itsestäänselvyys).

2 kommenttia:

  1. Nyt kun muistan: sen Kangaspörssin talossa olleen kirpparin nimi on Pohjantori ja se avaa 3.5. uusissa tiloissa, osoitteessa Pohjankaari 5 - siellä Käyttöauton takana.

    VastaaPoista
  2. No sepä se olikin! Vähän sekalainen ja sekava kirppishän se oli, mutta lopulta tein kuitenkin hyvän löydön: oon pitänyt jakkua koko viikon ja ollut huipputyytyväinen.

    VastaaPoista