torstai 6. lokakuuta 2011

Varsinaisia myyntitykkejä

Vielä on arvoitus, mihin laukku sijoitetaan ja millä se täytetään.

Kirpputorien myyjät ovat aivan oma lukunsa. Etenkin sellaiset seurakuntien ja hyväntekeväisyysjärjestöjen tädit, jotka on valittu hommaan ihan muiden kuin myyntitykin kykyjensä perusteella.

Tänään piipahdin töiden jälkeen Mäkelänkadun Emmauksessa, jossa silmiin sattui heti ovelta kaunis vanerinen matkalaukku. Hinta oli kirppistavaraksi vähän suolainen, 52 euroa, mutta koska vastaaviin laukkuihin törmää harvoin, päätin kuitenkin ostaa sen. Kassalla käytiin seuraavanlainen sananvaihto.

Emmauksen täti: "Niin, tämähän maksaa 52 euroa. Vaikka on tuosta vähän rikkikin. On se kyllä aika paljon."

Minä: "Niin, no... öö... Voisihan siitä tietysti vähän tinkiäkin."

Täti: "Odotas, mä kysyn Ullalta"

(Takahuoneesta haetaan Ulla, joka osoittautuu kovemmaksi luuksi eikä suostu alentamaan hintaa. Lopulta maksan "pitkin hampain" laukusta sen 52 euroa, jota alun perinkin olin siitä maksamassa mukisematta. Voi tädit!)

Jyväskyläläisellä Fanerfabrikilla on ollut tyylikäs leima.

Laukun lisäksi ostin harmaan lasikulhon (9 e). 

3 kommenttia:

 1. voi ei, ihana laukku! oon ikuisuuden etsinyt paria vanhaa matkalaukkua - vaatekaapin päällä olisi niille täydellinen paikka, ja lisäsäilytystilana tulisivat tarpeeseen. ei auta kuin jatkaa kirppisten kiertelyä!

  ellu/herkku ja koukku

  VastaaPoista
 2. Minä katsoin tismalleen samanlaista harmaata lasikulhoa Iso-Roban Fidalla jokin aika sitten. Hinta tosin muutaman euron enemmän kuin sinun ostoksellasi. Olin jo melkein ostamassa, mutta päädyin sitten kuitenkin siihen, että astioita on jo niin paljon ja tilaa vähän - vain superhienot hankinnat hyväksytään :) Mutta kaunis se on, samoin laukku!

  Ja tuo on kyllä niin totta, hyväntekeväisyyskirppisten kassoilla tapaa aika mielenkiintoista henkilökuntaa :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos Ellu, kyllä mä itsekin olen tyytyväinen löytööni, vaikka hinta aluksi vähän kirpaisikin. Ja vaatekaapin päällyshän olisi muuten hyvä idea. :)

  Maija, mulla on joku hämärä mielikuva, että nuo saattaisivat olla jotain kotimaista designia jopa? Mutta ehkä kuvittelen väärin. Nätti joka tapauksessa! Tosin astioita on meilläkin jo yli oman tarpeen...

  VastaaPoista