sunnuntai 11. joulukuuta 2011

(Ei-niin-esteettinen) joululahjavinkki

Päivän haaste: miten kuvataan tyylikkäästi pyjamahousut? Vastaus: ei kuvata. Mutta etteköhän te hahmota idean ilmankin.

Tee se itse -joululahjavinkkini kaikille paleleville läheisille on siis YÖASU, tuo mummolahjojen klassikko. Mutta nyt ei puhuta ressukuvioisista trikoopaituleista vaan hauskasta (kirppis)kankaasta ommelluista pyjamahousuista. Housut surauttaa kasaan nopeasti vähäisemmilläkin ompelutaidoilla, ja jos kaavoja ei löydy (omani poimin vanhasta Käsityölehdestä), ne voi myös piirtää valmiista housuista. Laiska – kuten minä – laittaa vyötärölle kuminauhan, viitseliäs ompelee nyörin ja nauhakujan.

Pyjamamuotia vuosituhannen alusta...

Minun housuni eivät tosin mene lahjaksi vaan tulevat itselle täyteen tarpeeseen. Tänä kertakäyttökulttuurin aikana on hauska huomata, että joskus jokin vaate todella tulee käytettyä loppuun asti – kuva esittää vyötärökaitaletta pyjamahousuista, jotka ompelin itselleni arviolta vuonna 2001. Nyt kangas alkaa olla niin puhkihiutunutta, että ne oli aika korvata uusilla. Fidalta taannoin ostettu ruutukangas oli tarkoitukseen juuri passelia.

...ja kymmenen vuotta myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Noi ekan kuvan pöksyt on ihan legendat! Nytkö niistä aika jätti? Haluaisin myös huomauttaa, että siskot osaavat ostaa hyviä pyjamahousuja joululahjaksi Tarjoustalosta.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, legenda on tullut tiensä päähän. Ja siskojen Tarjoustalo-housut on olleet ahkerassa käytössä, kaunis kiitos niistä! Mutta kahdet pyjamahousut nainen tarvii any case.

  VastaaPoista
 3. Huippua, kaipasinkin vinkkejä siihen, mitä hankkia lahjaksi...itselleni! -armi

  VastaaPoista
 4. Armi, ollos hyvä! Ja tämä vielä yleensä menee niiden OIKEASTI käytännöllisten (mutta silti ilahduttavien) hankintojen piiriin.

  VastaaPoista