lauantai 17. joulukuuta 2011

Harmaan päivän harmaa tuotos

Lankalaatikon sensaatiolöytö: harmaata Nalle-lankaa!

Käsi ylös, kuka alkaa kyllästyä lapasiin? Kyllä, niin minäkin – mutta lankalaatikon parittomista jämäkeristä ei vain valitettavasti saa aikaan mitään kovin isoa ja näyttävää (ne ajat, jolloin ylijäämälangoista neulottiin villapaitoja kaikissa sateenkaaren väreissä, jäivät minun osaltani vuoteen 1998).

Siihen kuitenkin voin olla tyytyväinen, että syksyn lankaostolakkoni on pitänyt, vaikka mielessä on muhinut vaikka minkälaista ideaa villapaidoiksi ja tyynynpäällisiksi. Tammikuussa koittaa vapaus, ja taidankin marssia lankakauppaan heti uudenvuoden jälkeen.

Näissä lapasissa testasin tummansinisestä villatakista tuttua pintaneuletta, ja se toimi oikein hyvin (voisin tosin marista jälleen kerran myös hämärästä talvivalosta ja epätarkoista kuvista, mutta jääköön nyt). Suljettuna neuleena kuvan pintaneule syntyy näin: 1. krs kaikki oikein, 2. krs kaikki nurin, 3. ja 4. krs 1o 1n -joustinneuletta --> toista kerroksia 1–4.

5 kommenttia:

 1. Mahtavat lapaset! Mä olen niin aloittelija näissä neulomishommissa eli millä silmukkamäärällä oot tehnyt nämä ja missä kohdissa kavennukset jne..

  Kiitos ja hyvää joulua :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Lankana on Novitan Nalle ja silmukoita 48. Mitat on vähän summittaisia, mutta tässä suurin piirtein: rannekkeen pituus on yleensä n. 8-10 cm. Peukalot teen siinä vaiheessa, kun itse lapasosaa on neulottu n. 5 cm ja kärkikavennukset, kun lapasosaa (eli ei ranneketta) on n. 15-16 cm. En tee mitään peukalokiiloja vaan ihan sellaisen simppelin peukaloaukon vaan.

  VastaaPoista
 3. Moi Maija,
  voitko vielä neuvoa blondille nuo kavennukset tuolla lapasen kärjessä? :)

  Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Apua, pitipä oikein miettiä, että miten mä ne teen (tulee niin takaraivosta, ettei edes osaa kuvailla). Mutta siis näin se muistaakseni menee: neulo 1. ja 3. puikolla kaksi ensimmäistä silmukkaa takareunoista oikein yhteen ja 2. j 4. puikolla kaksi viimeistä silmukkaa normaalisti oikein yhteen. (Kokeile ja katso, näyttääkö järkevältä...) :)

  VastaaPoista