maanantai 9. tammikuuta 2012

Muhkea lämmittäjä

Tuntemattomalla neulojalla on ollut tasainen käsiala.

Yksi asia, jonka varalta kirppiksillä kannattaa pitää silmänsä auki, ovat kauniit käsinneulotut villapaidat. Niissä hinta-laatusuhde saattaa olla todella kohdallaan: usein ne maksavat vain murto-osan siitä, mitä pelkät materiaalitkin kustantaisivat.

Tämä grafiitinharmaa palmikkoneuletakki osui silmääni joulun alla Seinäjoen Fidassa. Paita ei ollut ihan halpa (muistaakseni 15 euroa), mutta toisaalta se oli taidokkaasti neulottu ja hyvin istuva. Koska kutittavan täysvillaisen neuleen alla on mukavinta käyttää jotain pitkähihaista – ja silloin kokonaisuus on jo tosi lämmin – tällaiset villatakit ovat parhaimmillaan lähinnä talven tuimimpana pakkaspäivänä. Mutta silloin ei mitään muuta teekään mieli käyttää.

Keväämmällä voisin käyttää villatakkia takin korvikkeena.

Suomen kirppiksiä on lähtenyt kiertämään useampi minunkin puikoiltani alkunsa saanut neule. Olisipa hauska tietää, missä ne nykyään menevät! Kerran näin elokuvissa naisen, jolla oli yllään talvitakki, jonka olin edellisvuonna myynyt kirppiksellä (tunnistin sen  rikkinäisestä vuorikankaasta). Melkein teki mieli mennä nykäisemään hihasta.

4 kommenttia:

 1. Löysin vasta blogisi ja koukutuin heti. Varsinkin tuon edellisessä postauksessa esitellyn huivi-idean ajattelin kopsata ja toteuttaa, kunhan tästä saan muut työt pois alta... nim. Olispa aina loma niin sais lankakopankin tyhjättyä

  VastaaPoista
 2. Hei, tervetuloa! Ja olet ihan oikeassa: työ häiritsee ikävästi tätä neulomisharrastusta. :) Inspiroivaa vuoden alkua!

  VastaaPoista
 3. Minäkin löysin blogisi tänään, siis aivan äsken ja myyty olen. Teille on just hyvä koti kun vähän taaksepäin merkintöjä selailin. Tulen toistekin!

  VastaaPoista
 4. Suurkiitos Varista! Kivalta näytti sunkin tontilla. :)

  VastaaPoista