lauantai 28. tammikuuta 2012

Pataykkönen


Keittiön String-hyllyyn muutti tällä viikolla uusi asukas. Olen yleensä maailman huonoin nettishoppailija – osittain siksi, että en omista luottokorttia (mikä kätevästi rajoittaa kyseistä harrastusta aika paljon), osittain taas siksi, että en tykkää ostaa mitään sovittamatta ja hypistelemättä.

Pari viikkoa sitten heittäydyin kuitenkin kreisiksi Finnish Design Shopin alessa ja tilasin sieltä pitkään ihailemani Iittalan Sarpaneva-padan, joka oli neljänkympin alennuksessa. Hienohan se on – ja painava! Seuraavaksi pitäisi sitten opetella laittamaan pataruokia.


Postauksen pikkunokkelasta otsikosta alkoi muuten heti soida päässä tämä klassikko. Muistelisin, että muinoin lukioaikana miespuoliset ystäväni kilpailivat sillä, kuka pystyi viheltämään Patakakkosen tunnusmusiikin nauramatta. (Itsehän en tähän haasteeseen voi vastata, koska en osaa viheltää. Kokeilkaa te lahjakkaammat.)


4 kommenttia:

 1. Voi tuo sarpaneva ja nuo marimekot ovat niin ihania :)) Meillä on punainen sarpaneva, ikivanha tosin ja siitä on kadonnut tuo puuosa. :D

  VastaaPoista
 2. Eivätkö olekin! Ja vielä hienompia tietysti vanhoina kappaleina - punaista ei taideta nykyään valmistaakaan? Mutta kyllä tämä uustuotantokin toimii. :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Sain yhteiseltä ystävältämme vinkin tästä blogista ja olen nyt lukenut näitä juttuja alusta asti. Ja tykkään! Niin tyylistä kuin aiheistakin. Saan myös inspiraatiota käsitöihin, jotka on mulle vain kausipuuhaa. :)

  Sarpanevasta: kuulin jokin aika sitten, että sarpanevoihin ja muihin (Iittalan?) klassikoihin saisi jostain varaosia, esim. juuri noita puuripoja. Enempää en jutusta muista, mutta Google voi tietää enemmän. :)

  T. Minna R. (Seinäjoeltapa hyvinkin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Minna, ja hauskaa, että päädyit lukemaan! Taidan arvata, kenestä yhteisestä ystävästä on kyse. :) Ja kiitos myös varaosavinkistä - pitää panna korvan taakse, jos tarvetta moisille tulee!

   Poista