lauantai 29. syyskuuta 2012

Hyviä aikeita


Päivän sana: tweed. Tänä syksynä brittiläishenkinen, perinteinen tweed-kangas on näyttänyt minusta ihanalta etenkin villakangastakeissa. Koska uudelle takille ei kuitenkaan ole tarvetta, päätin kokeilla tweed-henkeä neulomisessa.

Kuvassa näkyvä huiviprojekti alkoi hyvää tarkoittavalla "käytetään loppuun jämälankoja" -ajatuksella, mutta projekti paisuikin luultua muhkeammaksi: lankakaupassa on käyty jo pariin kertaan, ja vieläkään tämä Iisakin kirkko ei ole valmis. Mutta neulomisjäljestä tykkään kyllä. Huivissa on sekaisin mustaa Isoveljeä ja valkoista alpakkalankaa patenttineuleena.

Viimeisimmällä lankakauppareissulla en sitten pystynyt vastustamaan kiusausta, kun huomasin, että Novita oli lukenut ajatukseni. Yksi syksyn uutuuslangoista oli nimeltään Tweed, ja etenkin tämä valko-harmaa-oranssi väriyhdistelmä oli justiinsa eikä melkein. Lapaset, sukat vai jotain muuta?

7 kommenttia:

 1. Ihanaa lankaa. Tuosta syntyis kaikkea kivaa. Täällä ekaa kertaa kurkkimassa, ja kivalta näyttää!

  VastaaPoista
 2. Ooh! Onpa 7 veikkaan saatu varsin ihana väriyhdistelmä aikaiseksi! Pakko varmaan käydä munkin hakemassa kerä tai pari, vaikka vanhastaankin lankaa on jo enemmän kun omiksi sukkatarpeiksi =)

  VastaaPoista
 3. Mustakin harvinaisen onnistunut väriyhdistelmä: omaan makuuni valmiit lankasekoitukset on usein liiankin kirkkaita ja värikkäitä. Hyvin ovat Novitassa ajan hermolla.

  Ja Nonna, kiva kun päädyit käymään! Toivottavasti nähdään toistekin!

  VastaaPoista
 4. Minäkin ekaa kertaa kurkkasin blogiisi. Hyvältä näyttää toi mustavalkoinen huivi! Ja ihan samaa tweed-lankaa hypistelin itsekin kaupassa viime viikolla...jäi vielä sinne, mutta taidan käydä jossain vaheessa hakemassa sukkalangaksi :)

  VastaaPoista
 5. Liinu, hauska että tulit käymään (ja jakamaan kanssani tweed-innostusta)!

  VastaaPoista
 6. Mäkin ostin Tweediä! Mutta törkkäsin sen lankakopan pohjalle koitettuani muutamaakin juttua :( Oisin halunnut tehdä huivin tms. mutta kaikki näytti tylsältä! Palaan tän pariin myöhemmin!

  VastaaPoista
 7. Ajatuksen tasolla tuo Tweed on mullakin vielä - saa nähdä, miten lopulta käy.

  VastaaPoista