tiistai 18. syyskuuta 2012

ROSKALAVALÖYTÖ!!! ROSKALAVALÖYTÖ!!!

Siinä ne ovat – hintana vain pari rakkoa käsissä.

Sisustuslehtien klassisin klisee ovat ihmiset, jotka löytävät roskalavoilta Kukkapuron tuoleja, kattokruunuja ja rustiikkisia ruokapöytiä. En tiedä, minkälaisten roskalavojen ohi he kulkevat ja missä: niillä roskalavoilla, joihin minä törmään, on rakennusjätettä ja lastulevyhyllyjä. Tai oli viime lauantaihin asti, jolloin tein elämäni ensimmäisen oikean roskalavalöydön – ja vielä omasta pihasta!

Löytö tosin vaati hieman näkijän kykyjä, sillä se oli myrkynvihreän kankaan peitossa. Sisäpihan roskalavalle oli joku jättänyt kolme vanhaa Iskun pehmustettua toimistotuolia, joiden päällysteet olivat pahasti revenneet. Kankaan kulmasta pilkotti kuitenkin kauniinvärinen vaneri, ja koska muistin Parolan asema -blogin hienot toimistotuolituunaukset, näin siinä mahdollisuuden.

Olisiko näissä tummuneissa metalliosissa jonkin sortin industrial-henkeä?

Siippa kohotteli kulmiaan, kun revin vettynyttä kangasta ja murenevaa vaahtomuovia olohuoneen lattialla. Hänkin kuitenkin innostui, kun näki lopputuloksen (ja jopa auttoi kiltisti tuolien vahaamisessa). Hiekkapaperia ja pari kerrosta vahaa – hienot tuli! Yksi tuoli jää olohuoneeseen, toisen sijoitin eteiseen ja kolmas lähti pikkusiskon poikaystävän työtuoliksi.

Tässä vielä ennen-kuva. Ei se ihan Kukkopuro ole, mutta Made in Finland kuitenkin.

17 kommenttia:

 1. Kivat! :) Mä aina myös kurkin lavoille, mutta ikinä ei ole osunut mitään kivaa silmiin.. Pitää vaan jatkaa kurkkimista :)

  VastaaPoista
 2. Todellakin kannattaa jatkaa, tämä on siitä elävä todiste! :)

  VastaaPoista
 3. Vou! Arvaas mitä, meillä on tuollaiset tuolit varastossa, kierrätyskeskuslöytöjä, eikä ole tullut mieleenkään repiä päällysteitä! Ne onkin kyllä hyvässä kunnossa. Uskaltaiskohan... Onko kovat istua?

  VastaaPoista
 4. Heh, mahtava sattuma! Onhan ne vähän kovat tietty – mutta jossain sellaisessa paikassa (niin kuin vaikka eteisessä), jossa tuolissa ei pitkään notkuta, toimii kyllä. Varmasti myös ruokapöydän tuoleina. Ja voisihan niihin laittaa jonkin istuintyynyn vaikka?

  VastaaPoista
 5. Upeat! Onnittelut hienosta löydöstä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Hanna ja Tytti! Olen kyllä itsekin edelleen ihan fiiliksissä. :) (mutta olikohan mun roskalavakiintiö nyt tässä? Antaako universumi minkään muun helmen enää pudota kohdalle?)

  VastaaPoista
 7. Varsinainen silmä siulla kun tuollaisia onnistut paikantamaan :D Upeaa kunnostustyötä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Emma! En kyllä olisi itse kunnostusideaa hoksannut, ellen olisi nähnyt vastaavaa tehdyn muissa blogeissa.

  VastaaPoista
 9. Tosi hienot tuolit =) Mistähän löytäisi roskalavoja! Mä haluisin töistä vanhoja sairaalan tuoleja, mutta valitettavasti ovat viel käytössä!

  VastaaPoista
 10. Mä kanssa entisellä työpaikalla kyttäilin ala-aulan tuoleja, jotka taisivat olla ihan oikeaa designia (ja joilla ani harvoin istuttiin). Pidä silmät auki!

  VastaaPoista
 11. Olipa hieno löytö! Joskus kun osuisi omallekin kohdalle... Tosin sitä voisi ehkä vähän edesauttaa jos viitsisi vilkuilla niille roskalavoille... :)

  VastaaPoista
 12. Kieltämättä vilkuilu varmasti edesauttaa löytömahdollisuuksia. :) Ja kiitos kehuista!

  VastaaPoista
 13. Oh, miten hienot tuolit niistä kuoriutui.

  VastaaPoista
 14. Kiitos! Ja ovat pysyneet hyvänäkin vielä (vähän pelkäsin, alkaako tuoleista irrota tikkuja tai jotain muuta traagista).

  VastaaPoista