keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Pimp my Klippan

Onko se uusi sohva? Ei, vaan vanha kunnon Klippanimme uusilla koivilla!

Taas kerran tuli todistettua, että meikäläinen ei osaa nettishoppailla. Vierailin Prettypegsin verkkokaupassa ensimmäistä kertaa jo parisen vuotta sitten, ja olen miettinyt sohvamme tuunaamista uusilla jaloilla siitä asti – mutta vasta kun törmäsin samaisiin sohvanjalkoihin livenä Tukholman Designtorgetissa, sain aikaiseksi ostettua ne.

Bongasin Prettypegsin aikoinani muistaakseni Dekosta. Kyseessä on ruotsalainen firma, joka suunnittelee ja valmistaa Ikean sohviin sopivia jalkoja, joilla tutun huonekalun ilmettä voi uudistaa. Minun valintani olivat tiikinväriset Carl-jalat, jotka toivon mukaan antavat Klippan-sohvallemme pikkuisen 1950-lukulaista fiilistä. Pakkauksessa oli mukana tarvittavat kiinnitysvermeet, ja jalat oli äärimmäisen yksinkertaista ruuvata paikoilleen.

Tässä alkuperäinen sohvanjalka...

...ja tässä uusi fiftarivibainen.

Sohva on kodissamme sellaisia "tämän kanssa on vain elettävä" -asioita. Se on ihan ok ja toimiva, mutta silti haaveilen säännöllisesti isommasta, mukavammasta ja vähemmän... no, ikeasta versiosta. Uuteen asuntoon sellainen olisi tietysti kätevä hankkia, mutta budjetti ei taida antaa periksi – semminkin, kun haluaisin uuden sohvan olevan oikeasti ihana ja laadukas loppelämän hankinta (eli luultavasti yhtä kuin kallis). Toistaiseksi saan siis tyytyä tähän viidenkympin kasvojenkohotukseen.

Ikean sohvien tuunaamiseen löytyy muuten verkosta muitakin vaihtoehtoja: jossain vaiheessa harkitsin myös tällaista Bemzin kangashuppua sohvallemme (kuva Bemzin verkkokaupasta).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti