lauantai 20. heinäkuuta 2013

Tuoretta syötävää ja vähemmän tuoretta kuultavaa


Onni on ämpärillinen Saimaalta poimittuja mustikoita. Ja anoppi, joka poimi noin kaksi kolmannesta sen ämpärin sisällöstä. Tulevien kuukausien aamupalajugurttilisukkeet – check.

Kesällä syön järkyttävät määrät tuoreita marjoja ja hedelmiä. Torilta hamstraan lähes päivittäin kirsikoita, pensasmustikoita tai mansikoita ja kaupasta nektariineja, joita kuluu helposti neljäkin päivässä. Pikkuisen joskus huolettaa, miten paljon ulkomaisissa marjoissa ja hedelmissä mahtaa olla torjunta-aineita ja muita myrkkyjä (luomun metsästämiseen olen liian laiska). Veikkaan kuitenkin, että tämä on huolenaiheista typerimmästä päästä ja niitä asioita, joissa hyödyt eli hyvät terveysvaikutukset kumoavat mahdolliset haitat.

Marjojen popsimisen lisäksi kesän ilahduttavia asioita on ollut tämä Spotify-soittolista, josta olen löytänyt monia teinivuosien unohdettuja lempibiisejäni. 1990-luvun indienörtit, olkaa hyvät:

https://play.spotify.com/user/dicanius/playlist/0XdhKaK0qx7wQPX4YtHuMf

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvää -blogi vinkkasi etikkapesusta hedelmille ja marjoille: "Mikäli luomua ei ole saatavilla, eikä kasviksia ole mahdollista kuoria (esim. mansikat), pese ne seoksella, jossa on noin yksi osa etikkaa ja kaksi osaa vettä. Voit tehdä seoksen valmiiksi esimerkiksi suihkepulloon, josta voit suihkuttaa etikkapesuainetta kasvisten pinnalle ja huuhdella ne lopuksi vedellä. Mikäli haluat tehokkaamat kylvyn, uita kasviksia etikka-vesi-seoksessa noin 10-15 minuuttia ja huuhtele." -armi

    VastaaPoista
  2. Taisinkin tuota postausta ohimennen joskus vilkaista, mutta oli päässyt unohtumaan. Pitää ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä, Armi!

    VastaaPoista