sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Sneak peek, osa 2: Olohuone

Olkkariin ei näillä näkymin ole tulossa verhoja: sen sijaan täytimme ikkunalaudan viherkasveilla. 

Olohuone alkaa vihdoin olla jonkinsorttisessa kuvauskunnossa. Itseni tuntien tiedän, että tavarat vaihtavat paikkaa vielä monta kertaa, mattoja tulee ja menee ja tyynyihin ilmestyy uusia päällisiä ennen kuin huone on valmis (lue: ei koskaan). Mutta nyt on sentään päästy sellaiseen tilaan, jossa mikään ei ärsytä tai ole akuutisti kesken.

Olkkarin sisustuksessa pääsimme sikäli helpolla, että uusille kalusteille ei juuri ollut tarvitta: hankimme vain uuden sohvanpäällisen Ikeasta ja kattoon Normann Copenhagenin Norm 69 -lampun Finnish Design Shopista. (Tunnetaan myös nimellä lamppu from hell – en ihan tajunnut ennakkoon sitä, että lampun koottavuus todellakin tarkoitti sitä, että joka helkkarin siiveke piti taitella yksitellen. Eräs perjantai-ilta siinä tuhertamisessa meni, mutta lopputulos ilahduttaa kyllä.) Mustavalkoinen matto taas oli ex tempore -aleostos Vepsäläiseltä ja kustansi muistaakseni 80 euroa.

Pakollinen sisustuselementti Macbook pääsi siipan perintöradion päälle. Höysteenä Yki Nummen jalkalamppu ja Italiasta tuotu kirjoituskonejuliste.


Muuttamisessa on mukavaa se, että uudessa ympäristössä vanhatkin kalusteet näyttävät hetken uusilta. Esimerkiksi Mademoiselle-tuoli tuntuu taas erityisen ihanalta.

String-hyllyn asetelma on vielä vähän kesken. Sen alle pinottiin mun sisustuslehdet ja siipan Monoclet – kiitos vielä kärsivällisille muuttomiehille ja -naisille näiden roudaamisesta... Metallikorissa odottavat keskeneräiset kutomukset.

P.S. Vielä on muuten jokunen tunti aikaa hyödyntää Finnish Design Shopin lampputarjous, jossa koodilla ETU25 saa yli 150 euron lamppuostoksesta 25 euroa alennusta 20.10. asti. Minä taidan hyödyntää sen ostamalla kämpän viimeiselle tyhjälle lampunpaikalle tämän One Nordicin kauniin kuparivalaisimen. (Ja ei, tätä postausta ei ole tehty yhteistyössä Finnish Design Shopin kanssa – minä nyt vain satun rakastamaan pohjoismaista designia ja lamppuja aivan erityisesti.)

4 kommenttia:

 1. Neulomukset, ei kutomukset, korissa ei ole kangaspuita.. Ihan pakko oli huomauttaa, koska niskavillat nousee pystyyn joka kerta tuosta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ups, kiinni jäin! Tiedän kyllä jaon ja olen itsekin siitä yleensä aika tarkka. Tosin olen välillä miettinyt, onko kyseessä myös murre-ero: ainakin itse muistelisin, että meilläpäin puhuttiin neulomisesta myös kutomisena ihan yleisesti, ja esimerkiksi kutimet-sanaa käytän edelleen luontevasti, koska en oikein edes tiedä muuta sopivaa. :)

   Poista
  2. Tuntuu, että kaikki käyttävät kutomis-sanaa neulomisesta. Toinen häiritsevä juttu on "alkaa tekemään", vaikka se on "alkaa tehdä". :D

   Poista
 2. Juu, "alkaa tekemään" särähtää munkin korvaan pahasti. :) Toisaalta esimerkiksi blogeissa kielenkäyttö saa musta ollakin vähän puhekielisempää kuin virallisemmissa yhteyksissä. Itse olen työnikin puolesta kielipoliisi, mutta täällä kirjoittelen huomattavasti löysemmin rantein.

  VastaaPoista