tiistai 1. lokakuuta 2013

Mielikuvituskasvikseni kurpitsa


Esittelyssä syksyn uusi ruokatuttavuus: kurpitsa!

Jostain syystä kurpitsa on aina ollut mulle sellainen amerikkalaisten tv-sarjojen Halloween-jaksoissa vilahtava mielikuvituskasvis, mutta en ole koskaan tullut ajatelleeksi, että sitähän oikeasti myydään kaupoissa ja siitä voisi kokatakin jotain. 

Siksi olin myös ihan kujalla hevi-osastolla, jossa kurpitsojen kohdalla oli kyltti "säilöntäkurpitsa". Myyjän kanssa uusavuttomina pähkäiltiin, että onko se säilöntäkurpitsa nyt sitten käypää myös ruuanlaittoon.

Oli se. Tein kurpitsasta sosekeittoa Sandra Juton blogista poimitulla ohjeella, ja oikein herkkua tuli. Vähensin nestettä hieman alkuperäisestä ohjeesta, sillä mun makuuni keitosta tuli vähän turhan ohutta. Tässä, olkaa hyvät!

Kurpitsakeitto


noin 1,3 kiloa kurpitsaa
noin 8 dl vettä
kasvisfondia
2 sipulia
3–4 valkosipulinkynttä
öljyä
tuoretta chiliä maun mukaan (mulla meni vajaa yksi palko)
400 ml kookosmaitoa
1 lime
tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria

Halkaise kurpitsa, poista siitä siemenet ja pehmeä keskusta. Pilko kurpitsa noin parin sentin kokoisiksi paloiksi. Pilko chili. Pilko sipulit sekä valkosipuli ja kuullota ne öljyssä isossa kattilassa. Kaada päälle vesi ja pari ruokalusikallista kasvisfondia. Anna kiehua.

Lisää kurpitsa ja chili anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmennyt. Lisää korianteri ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito (ja hieman vettä tarvittaessa), suola sekä pippuri ja kiehauta keitto liedellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti