torstai 24. lokakuuta 2013

Viime aikoina kirppuiltua

Uuteen kotiin on tullut tehtyä myös joitain kivoja kirppislöytöjä, lähinnä syksyn Pohjanmaa-visiiteiltä. Tässä muutama suosikkini.


Kupariastioita on viime aikoina näkynyt sisustusrintamalla paljon – ja uppoavat kyllä muhunkin. Tämän kuparikipon ostin Seinäjoen kierrätyskeskuksesta (3 e), ja se pääsi kukkaruukuksi keittiön ikkunalaudalle.


Pari mainiota mattolöytöäkin olen tehnyt. Kirjava matto etualalla oli täysin korkkaamaton, Seinäjoen kierrätyskeskuksesta sekin (15 e.). Valko-harmaa raitamatto taas löytyi Fidalta (9 e). Sitä tuunasin hieman lyhyemmäksi, mikä on muuten räsymattojen kohdalla oikeasti tosi helppoa ja kätevää. Kas näin se käy:

Tässä matossa oli päissä kaitale valkoista, ja mä halusin matosta kokonaan raitaisen. Leikkasin kummastakin päästä valkoiset osiot pois noin kymmenen sentin päästä siitä, mihin halusin maton päättyvän. Sitten purin pois matonkudetta haluamaani kohtaan asti, kiinnitin lopuksi kutimen pään ompelemalla mattoon ja solmin ylijääneet loimilangat hapsuiksi. Aikaa meni ehkä puoli tuntia.


Sattuneista syistä lempivaatteeni ovat viime aikoina olleet mallia "löysä ja mukava". Tämä neule (3,50 e) löytyi SPR:n kirppiksen rekistä "Isojen tyttöjen neuleet" (joka on muuten karmivin termi ikinä – miksi, oi miksi, ei voi sanoa vain "isot koot"? Mikä sitten on ison tytön vastakohta? Pikkutyttö? Aargh!)

Äitiysloman alkuun on muuten enää vajaat neljä viikkoa. Päässäni kuvittelen, että sitten on aikaa myös a) tehdä hurjana käsitöitä ja b) bloggailla niistä ahkerasti. Aika näyttää, mikä on todellisuus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti