keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Rivi kerrallaan -tyyny


Tämä tyyny summaa aika hyvin äitiysloman meiningin. Se on syntynyt rivi silloin, toinen tällöin aina lyhyinä vapaahetkinä päikkäriaikaan tai kun natiainen on saatu tainnutettua yöunille. Tarvikkeetkin löytyivät omasta takaa: vanha, muodottomaksi vanuttunut tyyny ja lankalaatikon jämäkerät.

Tämä on muuten oiva tapa uusiokäyttää vanhoja tyynyjä, joissa täytteet ovat möykkyyntyneet. Eli sullo täytteet toiseen reunaan ja ompele tyyny pienemmäksi – ja voilà, sinulla on taas ihan hyvä ja napakka sisustyyny.


Neuloin tyynynpäällisen paksuilla puikoilla ja erivahvuisilla langoilla: paksuimmalla langalla (Novitan Kelo) neuloin yksinkertaisena ja muilla langoilla kaksin-, kolmin- tai jopa nelinkertaisena, jotta niistä tuli suurin piirtein yhtä paksuja kuin Kelosta. Muuten käytin ihan mitä tahansa värejä, mutta rytmitin hommaa neulomalla joka viidennen rivin mustalla.

Toiselle puolelle ompelin keltaista sisustuskangasta, jolla joskus olen päällystänyt keittiön tuoleja. Päättelyn vaivaltakin säästyin: solmin vain langanpäät hyvin ja leikkasin lyhyiksi, koska ne kuitenkin jäivät tyynyn sisäpuolelle (eli tuskin lähtevät purkautumaan).

Tämä väri-iloittelu pääsee Elsan huoneeseen. Muualle asuntoon se olisikin turhan reipas.

Tässä neuleessa nurjakin puoli näytti hauskalta, mutta pitäydyin kuitenkin alkuperäisessä suunnitelmassa ja jätin oikean päälle.

4 kommenttia:

 1. kivan näköinen tyyny, mutta näin aikaisin aamusta en tajua, miten olet nelonut. aina oikein? ja mikäs verho siellä taustalla on? jännän näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan ainaoikeaa! Aina kaksi kerrosta yhdellä värillä, eli lanka vaihtuu aina samassa reunassa. Verho on Marimekon Kulkue-kangasta, Maija Louekarin suunnittelema muistaakseni.

   Poista
 2. Kivan näköinen jämälankaprojekti. Itse en ole tainnut tehdä yhtään jämälankaprojektia, kun tuntuu että on vaikea saada sen näköistä ettei olisi ihan sekava. Aiemmin käyttämääsi linen stitch:iä olen nähnyt netissä jämälangoilla totetutettuna ja se näytti yllättävän hyvältä.

  Vanhoista "nukkumistyynyistä" olen tehnyt ihan samalla tavalla pienentämällä "koristetyynyjä". Astetta extrememmin olen uusiokäyttänyt littaantuneita tyynyn sisuksia niin, että tyynyn pesemisen jälkeen olen ottanut sisukset ulos ja pöyhinyt. (pölyistä hommaa). Suunnitelmissa on ollut pitkään ommella ja kirjoa kissanpään muotoinen tyyny, joten ehkäpä ensi kesänä tulee avattua joku vanha tyyny tuolla parvekkeella ja sullottua kissan sisuksiksi.

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos H!

   Mä just tätä kirjoittaessani mietin, että miksi noita "nukkumistyynyjä" sanotaan, versus koriste- tai sisustustyynyt. Ei niille taida olla mitään järkevää sanaa. :)

   Tuo sisusten uusiokäyttö kuulostaa myös hyvältä idealta, kuten kissatyynykin!

   Poista