torstai 28. huhtikuuta 2011

Oikaistu lasagne

Arabian kukkalautanen on muinainen kirppislöytö.

Joskus ruuanlaitossa on mukava mennä yli siitä, missä rima on korkeintaan puolivälissä: eli tehdä perushyvää peruspöperöä, jossa on sen verran hommaa, ettei puuha sentään ihan eineksen lämmittämiseltä tunnu.

Tässä siis lasagneresepti meille, joiden kärsivällisyys ei riitä kahden eri kastikkeen kanssa läträämiseen. Ohjeen olen poiminut alun perin Me Naisista, josta sen kasvistin ja vähän tuunasin (eli lisäsin aurinkokuivattuja tomaatteja, joita minun ihannemaailmassani lisättäisiin melkein kaikkeen).

Laiskan kasvislasagne
Kastike:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2,5 dl soijarouhetta
kasvisliemikuutio
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1 tl basilikaa
5-8 aurinkokuivattua tomaattia (tai ihan maun mukaan)
Lisäksi:
Noin 10 täysjyvälasagnelevyä
2 dl juustoraastetta
(ainekset luomua, jos suinkin mahdollista)
Silppua sipuli ja valkosipuli. Valmista soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kuullota sipulisilppu ja lisää joukkoon tomaattimurska, kerma, soijarouhe, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Hauduta viisi minuuttia.
Kasaa vuokaan vuorotellen kastiketta ja lasagnelevyjä niin, että kastiketta tulee ylimpään ja alimpaan kerrokseen. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti