torstai 19. toukokuuta 2011

FreestylerOn aina hauskinta, kun neulomuksesta tulee hyvä ihan ilman ohjetta. Tällaisella vapaalla tyylillä syntyi musta toppi, jonka idena on olla epämääräinen, roikkuva ja reikäinen. Käytin liian isoja puikkoja ja pyrin tarkoituksella löysään ja epätasaiseen käsialaan. Puikot olisivat oikeastaan saaneet olla vieläkin paksummat tai lanka ohuempaa, jotta lopputulos olisi ollut reikäisempi – mutta koska laiskotti, käytin niitä lankoja ja puikkoja, mitä lähi-Sokoksessa ja omissa varastoissa oli tarjolla.

Tässä ohje, aika summittainen sekin: kokoa kannattaa mallailla omien mittojen mukaan. Tämä on passeli sellaiselle suht pienikokoiselle naiselle.


Reikätoppi

Lanka Novita Tennessee, puikot 5 ½. 10 cm sileää neuletta = noin 13 s.

Takakappale: Luo 77 silmukkaa. Neulo 6 kerrosta ainaoikeaa ja vaihda sitten sileään oikeaan neuleeseen. Kun korkeus on 15 cm, kavenna kummassakin reunassa 1 s. Kavenna sen jälkeen aina 6 cm välein kummassakin reunassa 1 s vielä 2 kertaa = 71 s. Kun kappaleen korkeus on noin 35 cm, tee kädentiekavennukset: kavenna kummassakin reunassa 1x4 s, 3x2 s ja 1x1 s. Kun olet neulonut kavennusten jälkeen noin 21 cm, päättele keskimmäiset 25 s = kumpaankin reunaan jää 12 s. Neulo kumpikin puoli erikseen: päättele pääntien reunassa 2x1 s ja loput 10 s, kun korkeus on noin 26 cm.
Etukappale: Neulo samoin kuin takakappale, kunnes olet neulonut noin 11 cm kädentiekavennusten jälkeen. Päättele keskimmäiset 9 s ja neulo kumpikin puoli erikseen niin, että kavennat pääntien reunassa 1x4 s ja 3x2s. Päättele loput silmukat samalla korkeudella kuin takana. Ompele olkasaumat ja sivusaumat.

3 kommenttia:

  1. Hieno! Hyvä Maija. Saako sulta tilata jotain?

    VastaaPoista
  2. Kiitos!:) Seuraava oma projekti on jo mielessä, mutta jahka tulee taas kuiva kausi ideoiden suhteen, voin ottaa tilauksia vastaan. Palataan siis sitten asiaan... Jotkut vaihtiksetkin vois olla taas kivat!

    VastaaPoista
  3. Joo, näin tehdään. Ollaan ja kuullaan.

    VastaaPoista