maanantai 23. toukokuuta 2011

Yhden illan mekko


Viikonloppuna syntyi ensimmäinen tuotokseni Surrur-kirjan ohjeella. Erja Hirven Minuuttimekon tekeminen tosin kesti vähän kauemmin kuin minuutin, tarkemmin sanottuna yhden illan. Materiaalina oli kirppikseltä löytynyt pienipalloinen Finlaysonin kangas, entinen verho tai lakana.


Ohjeessa pääntie ja kädentiet huoliteltiin kanttinauhalla, mutta minä aloin hienostella ja tein niihin erilliset kaitaleet. Hyvä tuli. Helman huolittelin myös, ohjeessa siihen oli jätetty kankaan hulpioreuna. Näitä pieniä viilauksia lukuun ottamatta malli oli oikein onnistunut: tällä tehtailisi helposti kesämekon jos toisenkin.

Tänään lempipuuhaani on ollut ikkunoista ulos tuijottaminen. Sieltä näkyvät edelleen samat talonseinät kuin eilenkin, ainoastaan kirkkaampina ja kauniimpina. Yksi sana: ikkunanpesijä. Totally worth it.

4 kommenttia:

 1. hieno mekko! nyt kyllä viimeistään täytyy hankkia tuo kirja...

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Surrur on kyllä ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Tykkään myös niistä kuvista suunnittelijoiden kodeista ja työhuoneilta: mukavan rentoja ja stailaamattomia sisustuslehtikamaan verrattuna.

  VastaaPoista
 3. Hei löytyipä mainio blogi kaimaihmiseltä! Täytyy tulla paremmalla ajalla selaamaan kaikki postaukset läpi.

  Minulla on ollut tuo mekko tekemislistalla siitä saakka, kun kirjan hankin. Tämä oli hyvä muistutus. Tosi kaunis, ja niin mainio kangaskin!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaimalle! :) Ehdottomasti voin suositella mekkoa. Kaavassa muuten helman malli oli aika vahvasti alaspäin levenevä, mä tein siitä vähän kapeamman - mutta tuo lienee makuasia.

  VastaaPoista