keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Vaihtamalla paranee

Vaatevaihtajaisten saalista: mekkoja kolmessa tyylissä ja värissä.

Järjestimme tällä viikolla kavereiden kanssa vaatevaihtajaiset. Konsepti on yksinkertainen: Kukin kaivaa kaapeistaan vaatteet, joita ei enää käytä, ja tuo ne mukanaan. Emäntä tarjoaa tilat ja syötävät (tässä tapauksessa meidän kodin ja pestopuusteja). Sitten isketään vaatteet läjään lattialle, ja armoton penkominen saa alkaa. Rahaa ei tarvita, eikä ainakaan meillä sen kummempia rajoitteitakaan. Jokainen otti sen verran vaatteita kuin löysi, riippumatta siitä, miten paljon oli tuonut. Ylijäämän kuskasimme yhdessä Uffin keräyslaatikkoon.

Homma toimii erityisen hyvin, jos kaikki ovat suurinpiirtein samankokoisia muttei ihan: silloin uuden omistajan voi löytää harhaostos, joka itselle on vähän liian pieni tai iso. Hauskaa on aina myös se, jos joku muu ihastuu vaatteeseen, joka omastakin mielestä on periaatteessa kiva mutta jota ei vaan tule käytettyä.

Minä nettosin vaihtajaisista muutaman uuden mekon, mutta mikä tärkeintä, kaapit tyhjenivät enemmän kuin täyttyivät.

Ja jaettakoon tässä yhteydessä myös noiden mainitsemieni pestopuustien resepti (vaikka kuvaa en niistä ehtinyt ottaakaan, sen paremmin kuin muustakaan riehunnasta). Puustien ohjeen sain aikanani yhdeltä kivalta Anulta, ja niitä on vuosien saatossa tarjottu erinäisissä bileissä.

Pestopuustit

Taikina:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
2 rkl chilikastiketta
2 rkl öljyä, johon on sekoitettu hieman punaista pestoa
6-7 dl vehnäjauhoja (itse käytän puolet täysjyvää)
Täyte:
185 g punaista pestoa
1 paprika
1,5 dl juustoraastetta
Voiteluun: 1 kananmuna
Pinnalle: 1,5 dl juustoraastetta
Paperisia muffinivuokia

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää osa jauhoista, suola, siirappi, chilikastike ja öljy. Lisää loput jauhoista, alusta tasaiseksi ja kohota kaksinkertaiseksi.

Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kaaviloi kohonnut taikina 25 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä sille pesto, kuutioitu paprika ja juustoraaste. Rullaa levy kääröksi ja leikkaa siitä 1-2 cm:n paksuisia viipaleita. Nosta ne vuokiin ja anna kohota vielä sen aikaa, kun uuni lämpenee. Voitele puustit ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Minäkin muistelen Anun pestopuusteja usein lämmöllä! Sain reseptin, mutta en uskalla itse kokeilla! Huippukätsä idis tuo vaatevaihto!

    VastaaPoista
  2. Pestopuustit on parasta! En ole toistaiseksi törmännyt yhteenkään ihmiseen, johon ne ei olisi uponneet kuin häkä.

    VastaaPoista