sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Laukut on purettu


Jos nyt elettäisiin 1980-lukua, järjestäisin ystävilleni kreikkalaisen illan, jossa katsottaisiin lomakuvia Kreetalta (mieluiten diaprojektorilla, jossa aina välillä jokin kuva olisi ylösalaisin), maisteltaisiin eksoottisia etelänherkkuja, kuten tzatzikia ja fetajuustoa, juotaisiin rakia ja retsinaa ja kuunneltaisiin kreikkalaista kansanmusiikkia.

Koska nyt kuitenkin eletään 2010-lukua, en rasita teitä lomakuvillani Rethymnonista (aika vähän niitä enää jaksaa ottaakaan). Sen sijaan esittelen ostokseni: yläkuvassa niistä isoin ja kaunein eli nahkainen olkalaukku, jonka myyjä lupasi olevan paikallista käsityötä.


Pullossa puolestaan on oliiviöljyä, jonka ostimme kivasta pikku tavernasta nimeltä Kyria Maria: kehuimme tarjoilijalle paikan oliiviöljyä, ja hän tilasi meille pullollisen suoraan diileriltään (tämä selittää, miksi öljy on pakattu vesipulloon). Pussissa on Thronos-nimisestä vuoristokylästä ostettua yrttiteetä (juujuu, teetä se on!) ja pakkauksessa halvaa.

Lomaan itseensä sisältyi aurinkoa, automatkailua, hyvää ruokaa, 3,5 luettua romaania, viinitissuttelua ja kiva hotelli, jonka huikeasta buffetaamiaisesta ja saunaosastosta otimme kaiken irti. Pakettimatkailukin oli vaihteeksi oikein mukavaa - kunhan sain nieltyä turhan omatoimimatkaajan ylpeyteni ja seurasin kiltisti kansiotaan heiluttavaa matkaopasta lähtöselvitykseen.

2 kommenttia:

  1. Mahtis veska! Pitänee lähteä Kreikkaan hakemaan tuollaista. Vanhempien tuttava matkustaa paljon ja järjestää sitten aina teemaillan tuttavilleen moninen ruokalajeineen, musiikkeineen ja dioineen, joita saattaa olla satoja. Itsekin olen kaavaillut joskus samantapaista, mutta aina se on jäänyt...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Laukku on ollut kyllä oikein kiva ja tilava. Myyjä kyseli ostaessa, että "you need a schoolbag?" :)

    Oikeastihan tuollainen teemailta olisi aika mahtava. Nykyään matkustaminen on vain niin arkipäiväistä, kun maapallon toiselle puolellekin reissataan tuosta vaan pari kertaa vuodessa, että tuntuisi hassulta pitää niin suurta metakkaa yhdestä vaivaisesta Kreikan-matkasta. Hölmöä sinänsä.

    VastaaPoista