maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kotiseutusukat

Junasukkien ohje on varsin täydellinen: näyttää monimutkaiselta mutta onkin helppo tehdä.

On oikeastaan vähän kummallista, etten tätä ennen ollut neulonut ainoitakaan junasukkia – se lienee yksi käsityöbloggaajien lempiohjeista. Sitäkin oudompaa se on siksi, että junasukat ovat minulle suorastaan kotiseutuneule: alkuperäinen ohjehan löytyy täältä, Etelä-Pohjanmaan käsi- ja taideteollisyys ry:n sivuilta, ja se tarinassa esiintyvä Eila on jopa lukioaikaisen ystäväni äiti.

No, nyt päätin vihdoin kokeilla ja neuloin sukat eräälle juuri maailmaan saapuneelle tamperelaisneidille. Koska arvelin, että kevättalven vauva ei villasukkia kauaa kaipaa, tein ne tarkoituksella hieman suuriksi, jotta olisivat sopivat ensi talvena. Eilen tein -blogista löytyi hyviä vinkkejä junasukkien kasvattamiseen: nämä neuloin alkuperäisellä ohjeella mutta Novitan Nallesta. Värinä aina-niin-ajankohtainen ja pienellekin tyyliniekalle passeli harmaa.

Tehkääs vauvoja, ystävät, niin Maija-täti saa neuloa sukkia!

4 kommenttia:

 1. Junasukat on kyllä aivan loistavat lapselle. Se on eniten kehuja saanut sukkamalli, jota olen lapsille tehnyt. :)

  VastaaPoista
 2. Joo, näin olen ymmärtänyt, että pysyvät hyvin jalassa - noilla pikku riiviöillä kun yleensä tuntuu olevan luontainen tarve riipiä sukat jalastaan. :)

  VastaaPoista
 3. Mä en ole tiennyt tätä tarinaa! Mutta allekirjoitan tuon sopivuuden, meidänkin Ronjalla on kahdet tuollaiset ja ovat päivittäin käytössä. Molemmat olemme saaneet lahjaksi, enkä ole ollenkaan tajunnut sukkien trendikkyyttä! :)

  VastaaPoista
 4. Joo, se on kyllä sympaattinen stoori - ja hauskaa, että osuu näin lähelle!

  VastaaPoista