sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Myssy kuin mehiläispesä

Yllätin itseni oranssilla värivalinnalla: alkuperäisessä ohjeessa värinä oli nimittäin kestosuosikkini harmaa.

Neulon harvoin pipoja, koska niiden istuvuus on sukuperintönä kulkevassa isossa päässäni aina vähän kysymysmerkki. Nyt kuitenkin bongasin Kotiliedestä (3/2013) sen verran veikeän ohjeen, että oli pakko taas kokeilla. Lisäsin myssyyn vähän leveyttä ja syvyyttä, ja hyvä tuli. Lankana mulla oli Abuelita Merino-Silk, alkuperäisessä ohjeessa SMC Extra Merino.

Nuo poimut syntyivät pyöröpuikoilla tähän tapaan:
1.–2. krs: Neulo 1 o 1 n joustinta.
3.–10. krs: Neulo kaikki oikeat silmukat oikein ja nosta nurjat neulomatta lanka työn edessä.

Kotiliedessä on muuten usein yllättävänkin kivoja neuleohjeita. Luen sitä joskus äidin luona, vaikka muuten en ole ihan kohderyhmää. Tällä samalla tyylillä oli lehdessä tehty myös huivi, ja hauskalta näytti sekin. Itse voisin kokeilla soveltaa poimuja vaikka sisustustyynyihin paksulla puuvillalangalla.

Lopputuloksesta tulee mieleen vähän Alvar Aallon Mehiläispesä-valaisin.

Kuva täältä.

4 kommenttia:

 1. Ompa hauska pipo =) Kieltämättä tulee mieleen mehiläispesä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Iikku! Kyllä, yhdennäköisyys on ilmeinen. :)

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen pipa kieltämättä! Utelisin, paljonko sulla meni tuohon lankaa. Ja nyt kun pääsin vauhtiin, niin mahdatko muistaa, paljonko siihen jo jonkin aikaa sitten neulomaasi vauvan peittoon meni Isoaveljeä? Harkitsen samaa projektia, mutta langan menekkiä on jotenkin hankala arvioida.

  VastaaPoista
 4. Mulla meni vähän yksi vyyhti ja alun toista, mutta pipo on tosiaan aika reilu (siitä tuli mullekin vähän iso), eli pienipäisemmälle riittäisi varmaan yksikin. :) Peiton menekkiä en valitettavasti oikein muista, mutta kyllä siihen enemmän kuin yksi kerä meni per väri.

  VastaaPoista