maanantai 26. elokuuta 2013

Kerässä ja Kerällä


Melkein nolottaa tunnustaa, että vasta viime lauantaina pääsin ensimmäistä kertaa katsastamaan Tamperetta jo yli vuoden sulostuttaneen Kerä-lankakaupan. Piipahdamme kaupungissa aina silloin tällöin siipan vanhempien luona, mutta lankakaupoille en toistaiseksi ole ehtinyt. Ja olihan se Kerä justiinsa niin nätti ja tunnelmallinen ja inspiroiva kuin olin ajatellutkin – etenkin, kun lauantain kunniaksi tupa oli täynnä neulovia naisia. Moista yhteisöä joskus itsekin kaipaan.

Pääasiallisena tarkoituksenani oli kuitenkin käydä ostamassa vanhan työtuttuni ja Kerän toisen omistajan Jonnan uusi käsityökirja Kerällä. Sen lisäksi kiltti emäntä sujautti mukaani myös muutaman kerän lankaa. Näistä syntynee ensi talveksi jotain sekä itselle että pikkutyypille. Kiitos vielä kerran!

Ja se kirja sitten: kaunis ja inspiroiva oli, tietysti. Monet ohjeet olivat sopivan helppoja vasta-alkajalle, mutta mun kaltaiselle kokeneemmallekin neulojalle löytyi ihan uusia tekniikoita ja ideoita. Jonnan neuleiden tyyli on hyvällä tavalla samaan aikaan freesi ja ajaton.

Kokeilulistalleni pääsevät ainakin kahdesta kappaleesta neulottu t-paita ja mummun tyylillä tehdyt hapsulapaset. Ihan ensimmäiseksi aion kuitenkin testata tyynyohjeen, johon neulottiin sileän neuleen lomaan vaakasuoria silmukoita, sillä pikkusisko juuri sopivasti toivoi tyynyä uuteen kotiinsa.

Niin paljon neulottavaa, niin vähän aikaa.

6 kommenttia:

 1. Kappas, me on oltu samana päivänä samoilla ostoksilla samassa kaupassa. Kirja on ihana!

  VastaaPoista
 2. Oho, harmi ettei törmätty! Henna-Kaisakin oli kuulemma ollut kaupungissa. Kaikki tiet vievät Tampereelle (ja lankakauppaan).

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Maija. Mä aivan liikutuin, kun tätä lueskelin. Ja kyllä, kävitte kumpikin mestoilla lauantaina – ja Hemppa kanssa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Jonna! Kirja ansaitsee kyllä kaikki kehut. Just eilen pari ei-käsitöitä-harrastavaa ystävää selaili sitä ja sai spontaanin neulontainspiksen (lupasin alkaa pitää heille käsityökoulua). :)

   Poista
 4. "Niin paljon neulottavaa, niin vähän aikaa." Veitpä sanat suustani =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että on muitakin, jotka tuntevat tämän tuskan. :)

   Poista