torstai 15. elokuuta 2013

Sirkuspeitto, sekä vauvoille että aikuisille


Vauvaneulomusten linjalla jatketaan. Eilen valmistui pikkutyypille vaunupeite, johon hyödynsin muun muassa kahdesta mehiläispesäpiposta jääneitä lankoja. Ainoastaan valkoista ostin kerän verran lisää, muuten peitto syntyi lankalaatikon löydöillä, seiskaveljeksellä ja Abuelita Merino-Silkillä. (Tällainen jämien hyödyntäminen ilahduttaa mua suuresti tämänhetkisessä "karsi/kierrätä/käytä loppuun" -muuttovimmassani).

Peitto syntyi 10x10 cm:n kokoisista neliöistä, jotka neuloin kulmasta kulmaan ainaoikeaa. Ensin värillisellä langalla niin, että aina kerroksen reunassa lisättiin yksi silmukka nostamalla silmukka edelliseltä kerrokselta. Kun sivu oli kymmenen sentin mittainen, vaihdoin valkoiseen lankaan ja aloin kaventaa joka kerroksen alussa yhden silmukan neulomalla 2 s oikein yhteen. Lopuksi tilkut kiinnitettiin toisiinsa virkkaamalla. 

Helppoa kuin heinänteko, ja kulmasta kulmaan neulomisessa on sekin hyvä puoli, että tilkkujen kokoa on helppo hallita. Tilkkuja tuli pidemmälle sivulle kuusi ja lyhyemmälle viisi kerrosta, eli peiton koko on noin 50x60 cm.


Neljävuotias veljentyttöni ihmetteli mustavalkoiset tilkut nähdessään, että "tykkääkö vauva mustasta". Muahhahhaa! Alkuun hän saa luvan tykätä just siitä, mistä äitikin tykkää. 

Tällaisista kolmioista tulee mulle muuten jostain syystä mieleen sirkus. Kutsuttakoon siis peittoa vaikkapa sirkuspeitoksi. 

(Ja teille, joille vauvaneuleet eivät ole tällä hetkellä ajankohtaisia, annettakoon myös aikuissovellus: Tee tilkuista torkkupeitto tai tyyny.)

18 kommenttia:

 1. Apua ku ihuna. Kyl sie oot kätevä käsistäs! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Nyt täytyy pikkuisen nostaa omaa häntää ja sanoa, että olen itsekin tähän tosi tyytyväinen: etenkin väriyhdistelmästä tuli kiva. :)

   Poista
 2. Ihana peitto! :) Ja onnea hirmusti masuasukin johdosta, en tainnut huomata edelliseen postaukseen kommentoidakaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos - sekä kehuista että onnitteluista. Mä oon muuten saanut sun tontilta paljon hyviä ideoita lastenhuoneen sisustukseen, se kun on meillä kohta edessä.

   Poista
  2. Ooh, hienoa :) Lastenhuoneen laittaminen on ihan parasta! :)

   Poista
 3. Kaunis peitto! Tottahan vauvat tykkää mustasta, eihän ne aluksi juuri muita värejä erotakaan kuin mustan, valkosen ja punasen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Tosin en tiedä, olisiko tuo selitys tehnyt nelivuotiasta hullua hurskaammaksi. :)

   Poista
 4. Vau miten kiva peitto, tykkään noista väreistä! :)

  VastaaPoista
 5. Kylläpä miellyttää silmää sekä muodot että värivalinnat!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tuuli ja Sokerikorppu! Värikombosta tuli mustakin onnistunut - etenkin, kun kaikki löytyi valmiina lankalaatikosta. :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat värit tuossa peitossa, Samalla rauhalliset mutta värikkäät! Nelivuotiaat ei taida nähdä maailmaa samoin kuin aikuiset =) Ja jos en ole vielä onnitellut niin todella paljon onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Iikku, sekä kehuista että onnitteluista! Ja nelivuotiaan maailma on kyllä mulle ihan mysteeri. :)

   Poista
 8. Tosi hieno peitto! Tykään väreistä ja siitä miten nuo värit on rytmitetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Toivotaan, että rytmi on hyvä sitten myös vauvan mielestä. :)

   Poista
 9. Ihana! Tekisitkö meillekin tuollaisen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla ei valitettavasti aika riitä tehdä kuin omiin tarpeisiin ja lähipiirille. Mutta idean saa vapaasti lainata. :)

   Poista