sunnuntai 18. elokuuta 2013

Remonttinäkyjä


Tiedättähän tämän sisustuslehtien ihmistyypin:

"Pimeä ja huonokuntoinen 1970-luvun kerrostaloasunto oli ollut myynnissä jo pitkään. Mikko ja Jaana kuitenkin näkivät asunnon potentiaalin ja ostivat sen pilkkahintaan. Remontti toteutettiin itse: muovimattojen alta löytynyt hyväkuntoinen kalanruotoparketti hiottiin, huonejärjestys pantiin uusiksi ja olohuoneesta puhkaistiin ovi naapuritalon katolle, jonne tehtiin upea kattoterassi. Nyt valo virtaa esteettä pariskunnan vaaleassa, funkkishenkisessä design-kodissa."

Kutsuttakoon tällaista ihmistyyppiä vaikka remonttinäkijöiksi. Kun keväällä etsimme asuntoa, kävimme katsomassa myös joitakin kohtuullisen ankeita murjuja. Minun silmissäni ne pysyivät ankeina murjuina. Remonttinäkijä luultavasti olisi ymmärtänyt niidenkin potentiaalin ja hahmottanut, millaisia ihmeitä saa aikaan valkoisella maalilla ja seiniä kaatamalla.


Siksi on ollut superhelpottavaa ja ilahduttavaa seurata oman remontin etenemistä ja tajuta, että hyvä tulee. Keittiö ja viereinen makkari yhdistettiin, ja tuloksena on just sopivankokoinen, iso ja avara keittiö – kivempi kuin uskalsin toivoakaan. Kun seinät ovat saaneet maalia pintaansa, viimeisetkin pelkoni pimeistä huoneista ovat kaikonneet. Ja kyllä ne turhat ovet kannatti kantaa vintille, ja onneksi päätimme säästää vessan pullonvihreät seinät.


Enää pelottaa lähinnä se, ehtiikö remontti valmiiksi ajoissa. Kahden viikon päästä on muuttoauto varattu ja nykyinen kämppä irtisanottu. Remonttimies kyllä lupasi, että ainakin tavarat pystymme kantamaan silloin sisään. Leikitään sitten vaikka hotellielämää muutama päivä, jos huonosti käy. Pitäkää peukkuja!

4 kommenttia:

 1. Peukut on pystyssä, siitä tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Emma! Veikkaan, että uuden kämpän vaiheet, muutokset ja sisustusviilaukset on tämän syksyn postausaihe numero yksi. :)

  VastaaPoista
 3. Näyttää aivan upealta! Mahtavaa päästä muuton yhteydessä nkemään, millainen lopputulos on! -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista Ainosein - sekä kehuista että jo ennakkoon muuttoavusta!

   Poista