maanantai 23. joulukuuta 2013

Erilainen joulu

Kynttilöitä, jouluvalot ja hyasintti ikkunalla, siivottu koti ja vuoden isoin ruokakauppalasku = joulu hyvässä vauhdissa. 

Tämä joulu tulee taatusti jäämään mieleen yhtenä kummallisimmista ja erityisimmistä. Tähän asti olen viettänyt elämäni jokaisen joulun Seinäjoella lapsuudenkodissani vanhempien, sisarusten ja muun lähisuvun kanssa. Moni perinne äidin jouluruuista ala-asteella askarreltuihin susirumiin joulukoristeisiin ja hautausmaavisiitteihin on pysynyt samanlaisena niin kauan kuin voin muistaa. Siksi en voi olla olematta pikkuisen haikea, enkä tiedä, kumpaa siskoani kadehdin enemmän: sitä, joka istuu äidin lihapatojen ääressä Pohjanmaalla, vai sitä, joka päätti tehdä ex tempore -joulureissun New Yorkiin.

Me siis ihmettelemme tänä vuonna joulua kaksin Helsingissä, josta lähes kaikki ystävätkin ovat karanneet muualle. Laskettu aika on sen verran lähellä, että emme uskalla ottaa riskiä, että lapsi päättäisi alkaa syntyä joulun ruuhkajunassa.

Toisaalta jotain mukavaa on siinäkin, että kiireestä ja tungoksesta ei näinä pyhinä ole tietoakaan. Ja onneksi joulun tekee myös moni sellainen asia, joihin itse pystyy vaikuttamaan. Esimerkiksi se, että kämppä on siivottu (ei-stressiä-aiheuttavasti mutta riittävästi, check), paljon kynttilöitä sytytetty (check), konvehtirasia korkattu (check) ja hyasintintuoksua nuuskittu (check). Huomisen jouluruuiksi on varattu hirvipaistia ja maa-artisokkalaatikkoa Herkun ja koukun ohjeella, kinkkuvoileipiä, juustoja, kalaa, riisipuuroa, torttuja – ja tietysti lisää suklaata. Joulupäivänä ulkoistamme ruuanlaiton ravintola Sunnin väelle.

Pöytäkuusen kannoin kotiin Hakaniemen torilta, lasiset koristepallot löytyivät Granitista.

Pari pakettiakin on pienen joulukuusen alle kertynyt, mutta parhaan joululahjan saamme vähän jälkikäteen perjantaina. Meidän minityyppi hengaa vatsassa sitkeästi perätilassa: siksi jos ihmeitä ei tapahdu, hän tulee maailmaan keisarileikkauksella 27.12. Pitäkää peukkuja, että kaikki menee hyvin.

Ihanaa, rauhallista ja tunnelmallista joulua kaikille! Kiitos, kun luette ja kommentoitte – se tekee mut joka kerta yhtä iloiseksi!

13 kommenttia:

 1. Hyvää joulua ja hurjasti onnea matkaan perjantaille. :) Kaunis joulutunnelma teillä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, ja oikein hyvää joulua sullekin! :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä perjantaille! Kolme sektiota kokeneena voin sanoa, että toipuminen on aluksi aika raskasta, mutta päivä päivältä helpottaa. Mitä sitä yhdestä haavssta, kun lopputulos on maailman ihanin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se toipuminen tässä oikeastaan jännittääkin enemmän kuin itse operaatio - helpolla pääsee, kun saa jättää varsinaisen synnytyksen ammattilaisten käsiin. :) Kiitos tsempeistä!

   Poista
 4. Tsemppiä viime metreille ja ihanaa joulun ja sen kaiken muun odotusta!

  VastaaPoista
 5. Mukavaa joulua teille ja koittakaa jaksaa odotella tulokasta vielä muutama päivä. Eiköhän kaikki hyvin mene!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti, Tiina ja Marjo! :)

  VastaaPoista
 7. Hyvää joulunjatkoa ja uuden perheenjäsenen odotusta! Miten jännää, että nyt ollaankin jo näin pitkällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oili! Ja jännää indeed: ihan käsittämättömältä tuntuu, että nyt se tyyppi on tuossa ihon alla ja parin päivän päästä jo sylissä.

   Poista
 8. Jos ette ole jo tositoimissa, niin tsempit huomiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Täällä vielä jännitetään. :)

   Poista
 9. Tsemppiä huomiselle, jännä yö edessä! Meilläkin esikoinen tuli perätilan takia sektiolla, ei se toipuminen mun mielestä ollut kamalaa. Isälle vauvan elämän alku on erityinen, kun äiti on heräämössä. Onnea uuteen elämänvaiheeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja mukava kuulla, että toipuminen ei ole niin paha nakki. Ja tuo isän isompi rooli vauvan elämän alussa on mustakin yksinomaan hyvä asia! :)

   Poista