tiistai 14. kesäkuuta 2011

Mukavasti mielikuvituksetonta

Syys/talvi 2011 -mallistoa.

Niin mukavaa puuhaa kuin bloggaaminen onkin, huomaan sen aiheuttavan välillä itselleni myös paineita: tuntuu, että ei tänne ihan mistä tahansa käsityöprojektista voi raportoida. Ennen tätä postausta juuri mietin, että kannattaako näistä villasukista nyt mitään kirjoittaa, ihan tylsät

Mutta sitten muistin erään viisaan ystäväni todenneen hiljattain, kuinka naiset aiheuttavat toisilleen paineita sillä, että siivoavat ennen kuin ystävät tulevat kylään – ja sitten sitä alkaa kuvitella, että muiden elämä on aina yhtä siistiä ja basilikantuoksuista. Sama pätee varmasti blogeihin, joita lukiessa saa helposti sen mielikuvan, että muiden arki on pelkkää isoäidin ohjeella virkattua perintöpeittoa tai roskalavalta löytyneitä Kukkapuron nojatuoleja. 

Kirjoitetaanpa siis kerrankin ihan tavallisesta ja mielikuvituksettomasta käsityöprojektista, niin sanotusta käsityöharrastajan ruisleivästä: villasukista valmiiksi raidoitetulla langalla ja vyötteen perusohjeella. En ole aiemmin käyttänyt moisia lankoja, koska väriyhdistelmien miettiminen on lempipuuhaani, mutta nyt satuin saamaan muutaman kerän – ja oikein on helppoa, mekaanista ja kivaa. Lanka on Seitsemän veljeksen syysuutuus Fasaani, jonka värikombo on ainakin minun silmääni raikas. 

Sitä paitsi villasukkien tekeminenhän sopii oikein hyvin tähän eilen alkaneeseen syksyyn.

4 kommenttia:

 1. Joo joo, ruisleivät ja kaikki tänne vaan! Vaikka se olis sulle ihan iisi juttu, joku toinen voi saada sitä jotain ideaa. En tosin minä, koska sukkapuikkoihin en koske.. :) Mutta you know.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Milla kannustuksesta, jatketaan ruisleipälinjalla! Antaahan se vähän realistisemman kuvankin tästä harrastuksesta.:)

  VastaaPoista
 3. Osuin juuri eka kertaa blogiisi, ja tämä ihana postaus sai minut - kyynikon - hymähtelemään täällä keittiönpöydän ääressä iloisesti. Loistava ote ruisleipätylsistelyyn :).

  Taru

  VastaaPoista
 4. Kiitos Taru, ja mukavaa, että eksyit blogiin - tulehan toistekin! :)

  VastaaPoista