tiistai 21. kesäkuuta 2011

Satunnaisotos


Taisin kuin taisinkin saada jonkinlaisen luovuuden kipinän hiljattain mainitsemistani valmiiksi raidoitetuista villalangoista: niiden innoittamana päätin nimittäin tehdä itselleni valmiiksi raidoitettua matonkudetta.

Surautin siksakilla yhteen edellisistä projekteista ylijääneitä pikkukeriä ja muodostin niistä yhden ison kerän, jolla virkkasin tällaisen sattumanvaraisen maton. (Okei, myönnettäköön, että ihan täydelliseen satunnaisotokseen ei tällainen ärsyttävän pedantti luonne kykene, eli kyllä mä niitä keriä vähän sommittelin ennen ompelemista. Mutta joka tapauksessa lopputulosta ei kauheasti pystynyt ennakoimaan, ja värit vaihtuivat kesken kerrosta missä sattui).

Kivahan siitä tuli! Virkkaaminen oli myös paljon kätevämpää ja lopputulos tukevampi, kun ei tarvinnut päätellä kuteenloppuja.

Matonkudetta on muuten käytetty oivaltavasti myös suunnittelija Camilla Mikaman syysmallistossa, esimerkiksi kuvan hameessa. Materiaalina on vaateteollisuuden ylijäämäkangas. Bongauksesta kiitos Pupulandian Jennille.

Kuva: camillamikama.fi.

4 kommenttia:

 1. Toi on HIENO. ONko noi pätkät ihan vaan joistain normikankaista? Trikoota vai ihan perus t-paitaa?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Milla! Kankaissa on ihan kaikkea mahdollista vanhoista t-paidoista lakanoihin. Trikoista tietty tulee siistimmät, kun ei tule noita langanpätkiä, joita kuvassakin näkyy. Mutta ei se musta matossa ole niin nuukaa. Valkkasin suurinpiirtein samankokoisia keriä, alkuun pienimmät ja loppuun isoimmat.

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Mun täytyy kans koittaa. Ihastuin Surrur-kirjan ideoihin ja tostahan tulis kans ihan megahieno Marimekon raitakankailla. Mut sit ne pitäis kyllä saada jostain tosi halvalla.

  VastaaPoista
 4. Lopulta matonkuteissa kankaan kuosilla ei ole niin väliä, koska se kuitenkin häviää näkyvistä (eli periaatteessa mikä tahansa nallekuosi toimii, jos vain värit on kohdallaan). :)

  VastaaPoista