tiistai 7. kesäkuuta 2011

Pikkusenko fiksuu!


Kaikille muille tämä keksintö on ehkä jo old news, mutta minä tutustuin siihen vasta tänä keväänä: nimittäin zipholderiin, joka pitää housujen karkailevan vetoketjun kiinni. Kaikessa yksinkertaisuudessaan zipholder on pieni kaksiosainen kumilenksu, joka pujotetaan vetoketjun reikään, sitten toinen pää syntyneestä lenkistä läpi ja napin ympärille. Nerokasta!

Omani on peräisin JC:stä, mutta kaipa tällaisen virkaa voisi toimittaa tavallinen kumilenksukin, kunhan on riittävän pieni ja tukeva (luultavasti idea on mainittu Niksi-Pirkassa jo joskus 1980-luvulla, ja kukaan ei vain ole viitsinyt kertoa siitä minulle).


Nyt zipholder saa pitää kurissa uusien kesähousujeni vetoketjua. Mummomallin löysät kangaspöksyt löytyivät Fidasta kuudella eurolla. Ne ovat supermukavat ja käärityillä lahkeilla sopivat hyvin sandaalien pariksi.

Kangashousujen käärityt lahkeet ovat muuten toinen juttu – miksi olen havahtunut siihen vasta nyt? Tekevät asiallisista housuista automaattisesti casualimmat. (Kauheaa finglishiä tämä postaus, mutta casual yksinkertaisesti on sellainen sana, jolle ei ole kelpoa suomennosta. Kokeilkaa vaikka.)

2 kommenttia:

  1. Hehee, sulla on ainakin vetoketjun karkailuun luonnollinen syy! (Juluppi auki, niinkuin Pohjanmaalla taidettiin sanoa.)

    VastaaPoista