maanantai 27. kesäkuuta 2011

Sano Yki vaan!


Saanko esitellä: uusi perheenjäsenemme Nummen Yki! (Ja ei, hän ei ole indiemuusikko, kuten eräs ystäväni Facebookissa luuli. Hän on jalkalamppu.)

Silloin voi olla aika varma, että hankinta on hyvä, kun sitä on miettinyt jo monta kuukautta eikä silti ole saanut karistettua ajatusta mielestään. Tämäntyyppinen lamppu on kaivellut mieltäni helmikuisesta sisustusputiikkikierroksesta asti, jolloin näin sellaisia Helsinki Secondhandissa. Kun sitten viime viikolla piipahdin liikkeessä uudestaan, haaveideni lamppu odotti siellä yhä. Ja nyt vasta selvisi, että se on tosiaan itsensä Yki Nummen suunnittelema.

Kaivoin kuvettani 250 euron verran ja toin tyypin ratikalla kotiin. Huvittavinta oli, että sama lamppu oli tarjolla myös Kallion Wanhassa Kaarlessa – jossa se maksoi 520 euroa. Uskallan siis sanoa tehneeni ihan ookoo kaupat.

Lamppu tulee olohuoneemme epämääräiseen nurkkaukseen, jonka sisustuksesta en ole oikein saanut otetta. Samaan paikkaan on kohtapuoliin saapumassa toinenkin uusi tulokas, ja toivottavasti näistä kahdesta muodostuu jonkinmoinen sisustuksellinen kokonaisuus. Siitä kuvia myöhemmin, jahka saan hänetkin kotiin...

Sen sijaan pitää vähän mainostaa Netcycler-palvelua, jonka kautta sain kierrätettyä samassa nurkassa aiemmin olleen Ikean jalkalampun. Netcyclerin pääideana on tavaroiden vaihtaminen eräänlaisia vaihtoketjuja muodostamalla, mutta itse olen käyttänyt sitä vain tarpeettomien tavaroiden poislahjoittamiseen: lampun lisäksi uuden kodin on löytänyt myös vanha sohvani.

Palvelussa mukavinta on se, että tavara pääsee suoraan tarvitsijalle ilman välikäsiä. Hakukin on paljon helpompi järjestää kuin esimerkiksi kierrätyskeskusten tai Fidan kanssa. (Kun olen joskus käyttänyt niiden noutopalveluita, systeemi on ollut linjaa "Tullaan hakemaan jossain vaiheessa kello 10–15, voitko päivystää kotona?" Ööö, en, olen töissä...). Suosittelen siis testaamaan Netcycleria, jos kotona lojuu ylimääräistä mutta jollekulle muulle käypää tavaraa.

5 kommenttia:

 1. Tervetuloa sukuun Yki! Ja Netcycler on meilläkin todettu hyväksi palveluksi: runkopatja sai uuden kodin vaihto-opiskelijan kodista.

  VastaaPoista
 2. Yki on pähee! Wanhan Kaarlen hinnoittelu tuntuu olevan melko lailla yläkanttiin kaikessa - meneeköhän siellä mikään kaupaksi? Kenellä on varaa?

  Ja hei, onko uusi sohva löytynyt? Kuva kehiin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Yki on kyllä ykkönen - ja Wanha Kaarle aika käsittämätön. Se on hankalaa vanhan tavaran ostamisessa, että kun itse ei ole minkään sortin asiantuntija, on mahdoton tietää, mikä lopulta on ylihintaista ja mikä ei...

  Uutta sohvaa ei ole hankinnassa - tuo poislahjoitettu oli siis toinen meidän kahdesta sohvasta. Ajateltiin pärjätä tästä eteenpäin yhdellä.:)

  VastaaPoista
 4. Hieno! Ja kiitos tuosta kierrätysvinkistä; itselläkin muutamat Iksujutut etsiskelevät uutta kotia.
  Vanhasta Kaarlesta minullakin on vastaavia kokemuksia - ihan kauheat hinnat, ja tinkimisyritykset tyrmätään alkuunsa. Miten se paikka ylipäänsä pysyy pystyssä?

  VastaaPoista
 5. En kyllä tajua! Ja palvelukin oli musta jotenkin vähän ylimielistä. Paljon symppiksempi on esim. Kauppahuone Keko, jossa on aika paljon samantapaista tavaraa. Lamppuja kävin katsomassa myös Kauniissa Arjessa, sen hintatasosta en osaa sanoa, mutta valikoimat oli hyvät.

  VastaaPoista