tiistai 7. helmikuuta 2012

Köpiksestä kotiin

Kumisaappaiden/-nilkkurien merkki on Tatoosh.

Viikonloppu kului reissussa Kööpenhaminassa, siinä syy blogihiljaisuuteen. Matkaa en voinut etukäteen mainostaa, sillä se oli synttäriyllätys eräälle, joka täällä blogissakin joskus piipahtaa. Lysti reissu oli: rentoa oleilua yhdessä maailman sympaattisimmista kaupungeista ja piipahdus modernin taiteen museo Louisianassa, joka sijaitsee noin 35 kilometriä Köpiksen ulkopuolella – ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, jos noilla kulmilla liikutte!

Ja vähän shoppailtiinkin. Olen viime vuosina aika lailla rajoittanut laajamittaisen kauppojen kiertelyn matkoille. Osittain siksi, että ylipäätään olen alkanut suhtautua kuluttamiseen kriittisemmin, osittain siksi, että sovituskopissa hikoilu ei enää huvita. Toista se oli kymmenen vuotta sitten, kun lauantaipäivän vakio-ohjelmanumero oli toimenpide nimeltä "mennään kaupungille", joka tarkoitti Tampereen Koskikeskuksen vaatekauppojen kiertämistä.

Matkoilla shoppailua tulee kuitenkin yhä harrastettua, koska ulkomailla se vain on hauskempaa – ruokakaupassa käymisestä alkaen. Köpiksessä etuna on vielä se, että tanskalaisten vaatemaku osuu yksiin omani kanssa, joten kivoja putiikkeja on joka kulmassa. Yksi suosikeistani on Vesterbrossa sijaitseva Donn Ya Doll, josta löysin kuvassakin esiintyvät kumisaappaat (tai pikemminkin kuminilkkurit). Näistä toivon loskaisten työpäivien pelastusta, siistimpää vastinetta Hai-saappaille. Sisustusostoksilla kävin puolestaan Varpusen blogista bongatussa Stillebenissä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Tämä oli kolmas reissuni Köpikseen muutaman vuoden sisään, joten monia suosikkeja on ehtinyt muodostua. Ravintoloista ja baareista voin kehua ainakin Paté PatétaKalasetia ja Sticks'n'Sushia.

6 kommenttia:

 1. Voi apua miten hienot noi.
  Kööpenhamina myös mun suosikki. Niin iisi ja leppoisa ja fillariliikenne toimii.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Joo, Köpiksen pyöräilykulttuurin ottaisin mielelläni Suomeenkin. Siellä oli pyryttänyt la-su-yönä lunta, ja ne, mitkä ensiksi oli suolattu paljaiksi, oli pyörätiet. Ei autoilla niin väliä. ;)

  VastaaPoista
 3. Päädyin lukemaan tän köpis-postauksenkin vasta nyt ja just sopivasti pian tulevaa reissua varten! ihana tuo kauppa, mistä nuo kumpparitki tai siis nilkkurit on. täytyy laittaa visiittilistalle.

  VastaaPoista
 4. Kyllä, ehdottomasti kannattaa käydä! Se Istedgade, jolla tuo putiikki sijaitsee, on alkupäästään vähän sellaista epämääräistä seksiliikealuetta, mutta mitä pidemmälle kävelee, sitä kivemmaksi muuttuu. Ja lähellä on Kodbyen, joka on jotain vanhaa teurastamo(?)aluetta, ja siellä on paljon kivoja ravintola, esim. juuri tuo Pate Pate.

  VastaaPoista
 5. Jes, kiitos näistä! Meidän hotla on just tuolla alueella, alkupäässä, siinä hotellirykelmässä. Käydään käppäilemässä varmasti tuolla pitemmälläkin sitten.

  VastaaPoista
 6. Me asuttiin samalla aluella kanssa pari kesää sitten, kun oltiin Roskildessa. Sopivasti keskellä kaikkea ja boheemia meininkiä, niine seksikauppoineen kaikkineen. :)

  VastaaPoista