tiistai 14. helmikuuta 2012

Project makuuhuone

Playtypen juliste on Stilleben-sisustuskaupasta Kööpenhaminasta, kehykset Clas Ohlsonilta. Tyynyt on päällystetty kirppikseltä löytyneellä Optinen omena -kankaalla.

Makuuhuone on kodissamme se kohta, jonka sisustus on aina ollut vähän rempallaan. Huone on kummallisen mallinen puolisuunnikas (onkohan se oikea sana?), mikä jättää huonekalujen siirtelylle vain vähän vaihtoehtoja. Lisäksi makkari on syrjässä asunnon perimmäisessä kolkassa, eikä siellä koskaan käy kukaan muu kuin me, joten sisustusmotivaatiokaan ei ole ollut ihan kohdallaan. Makkarissa on aina epämääräisiä vaatekasoja tuolilla (niistä eroon pääsemisen olen 15 viime vuoden aikana todennut mahdottomaksi), puhumattakaan sängyn viereen kertyvistä lehdistä/korvatulpista/kännykänlatureista.

Nyt olen päättänyt ottaa makuuhuoneen kevään projektikseni. Homma alkoi Kööpenhaminan-reissulla, jossa kävin Varpusen blogin innoittamana kirjainjulisteostoksilla. Tämä g ei symboloi mitään sen kummempaa – se vain on kaikessa yksinkertaisuudessaan minusta kaunis. Ja ehkä ihminen, jonka työstä iso osa on kielenhuoltoa, saa yhden kirjaimen ripustaa seinälleen.


Viikonloppuna pistin myös sängynvieruskaaoksen kuriin. Tila sängylle on sen verran kapea, että sen viereen ei kummoisia yöpöytiä mahdu, mutta tyhjensin olohuoneen kirjahyllystä kaksi valkoista Ikean puulaatikkoa ja tein niistä säilyttimet.


Valkoinen Kartellin Companibili ja Seinäjoen kierrätyskeskuksesta ostettu kelloradio ovat makkarissa jo vanhoja tuttuja, mutta en muista, olenko koskaan ottanut niistä kuvaa.

Kyllä tästä vielä kelpo huone saadaan.

3 kommenttia:

 1. Täällä sama tilanne! Valju makkari eikä ideoita viihtyisämmäksi saamiseksi. Haaveilen sellaisesta pesämäisestä. Paitsi juuri viikonloppuna tuli ideanpoikanen, mikä edellyttäisi parin tapettiliuskan laittoa, uskaltaisikohan?

  VastaaPoista
 2. Kivaa, odotan innolla. Tämä blogi on muodostunut mun listoilla yhdeksi suosikeista, tänne klikkaan aina ensimmäisien joukossa tsekkaamaan, onko mitään uutta. Bloglovin'iin en malta laittaa seurantaan tällaisia herkkupaloja - haluan säilyttää löytämisen ilon. Ehkä et pahastu, jos sanon, että täällä on meininki kivan kotikutoista, vähän boheemia, sellaista elämänmakuista, juuri sitä mistä tykkäänkin. Hyväntuulista. Enpä olisi aikanaan uskonut, että saan blogeista enemmän inspiraatiota kuin yhdestäkään sisustus- tai naistenlehdestä! - Armi

  VastaaPoista
 3. Sokerikorppu, miksi se onkin juuri makkari! Vaikka kuinka kuvittelee sisustavansa itsensä takia eikä esitelläkseen sisustustaan muille, ei se taida silti ihan pitää paikkaansa... Nimittäin näitä eniten esillä olevia huoneita jaksan kyllä puunata. :) Tapetointi kuulostaa ihanalta. Meillä jää valitettavasti tuollaiset isommat jutut tekemättä, kun ei vuokrakämppää jaksa niin paljon laittaa.

  Ja Armi, suurkiitos ihanista sanoista! Kotikutoisuus on mulle kehusana - en pyri enempään enkä vähempään. :) Ehkä se juuri on se tärkein tekijä, mikä blogit erottaa lehdistä.

  VastaaPoista