tiistai 15. tammikuuta 2013

Haaveita ja hoksaamisia


Tiedätte varmaan tunteen, kanssaneulojat: edellinen projekti on vielä kesken mutta päässä pyörii jo seuraava. Tällä hetkellä haaveilen tästä uudesta Modasta bongaamastani neuleesta, jossa viehättää sama asia kuin vaatteissa usein: toimiva kontrasti. Tässä sen muodostaa löysän ja istuvan yhdistelmä eli napakat, tiukat hihat ja rennosti roikkuva paitaosa. Väriyhdistelmäkin on kaunis. Paidan on muuten suunnitellut Sanna Vatanen, jonka Jämälanka- ja Ekolanka-kirjat lienevät monille tuttuja.

Paidan lankasuosituksen Caserita Alpacan googlailu sai minut hoksaamaan, että tuosta meidän naapurista Hakaniemen kauppahallistahan tosiaan löytyy myös lankakauppa. Minä olen aina vanhasta tottumuksesta vaeltanut Punavuoren Menitaan – millaisia kokemuksia teillä on Vihreästä vyyhdistä?

5 kommenttia:

 1. Mä haaveilin aika kauan Suvi Simolan Grellow Polka Dotsista ja odotin ohjeen ilmestymistä kuin kuuta nousevaa. Vaan mitä kävi? Vastoin odotuksia en olekaan neulonut sitä joka ilta tuntikausia, vaan hyvin maltillisesti. En ole koskaan ennen yrittänyt villapaitaa, katsotaan kauanko kestää. Toi bongaamasi paita on ihanan mukavan näköinen, tosin itselleni olisi kyllä inan verran reilu tällä varren pituudella :) Värit on kieltämättä kivat.

  Helsingin lankakaupoista ois kyllä kiva tietää lisää. Kävin siellä nyt joulun alla pikaisesti, mutta en sitten yhtäkkiä keksinyt yhtään, mistä etsiä lankoja. Kirjaanpa molemmat mainitsemasi ylös tulevia reissuja varten.

  VastaaPoista
 2. Ehkä villapaitaa ei tee ihan niin maanisesti, koska sitä ei kuitenkaan saa yhdessä illassa valmiiksi? Söpöltä näytti tuo Grellow Polka Dots!

  Mä olen tosiaan lähinnä käynyt tuolla Menitassa, joskus myös Mäkelänkadun Priimassa. Ja joululomalla törmäsin tällaiseen Snurreen, joka on vissiin aika uusi tulokas:
  http://www.snurre.fi/myymalassa

  VastaaPoista
 3. On kai se snurre jo jonkun vuoden ollut helsingissä kun muistelen että jossain blogissa siitä kerrottiin jo aikaa sit. Tuota samaa villapaita ohjetta katselin kaupassa mut en vielä tullut hankkineeksi tuota lehteä.

  VastaaPoista
 4. Okei, no se oli sitten vain mulle uusi! Ei tule noilla nurkilla juuri liikuttua. Ja hauska, että säkin bongasit saman ohjeen. :)

  VastaaPoista
 5. Vallilasta löytyy Villavyyhti: http://www.villavyyhti.fi/
  - Leksa

  VastaaPoista