lauantai 5. tammikuuta 2013

Uudet verhot ja sisustamisen dominoilmiö


Tiedättehän tilanteen, jota voisi kutsua vaikkapa sisustamisen dominoilmiöksi? Tarkoitan sitä, kun muuttaa kotona yhden asian ja sen seurauksena myös ympäristö alkaa vaatia vaihtelua. Kuten vaikka nyt, kun ostin olohuoneeseen uudet verhot: että pitäisikö siirtää sittenkin viereen jokin toinen taulu ja koriste-esine? Entä sitten sohvatyynyt? Lähipäivinä käytäneen siis läpi aikamoinen eipäs-juupas-kokeillaan-siirretään-takaisin -rumba.

Joku ehkä muistaa, että olohuoneen verhojen edellisestä vaihdoksesta ei ole kovin kauaa. Aloin kuitenkin kaivata kirkkaan vihreän tilalle jotain hillitympää (onko tämä nyt sitä aikuisuutta?) ja muutenkin halusin rauhoittaa olohuoneen väriskaalaa. Marimekon valkoisen Pippurikerä-kankaan  kuviot näyttävät kuvassa harmailta, mutta todellisuudessa ne ovat valkoisia: efekti syntyy, kun valo kuultaa ohuen batistikankaan läpi. Tykkään.


P.S. Pääsin hiljattain esittäytymään Kuopion kaupunginkirjaston kotisivujen tammikuun vieraana. Käykääpä lukemassa haastattelu täältä. Kiitos vielä Anulle kutsusta!

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. niiiiin tuttu ilmiö! meillä on alkamassa keittiöremontti, ja sehän tietää sitten myös uutta keittiön mattoa, kirjahyllyn siirtoa olohuoneesta eteiseen, lipaston siirtoa eteisestä makuuhuoneeseen, arkun siirtoa makuuhuoneesta olohuoneeseen... kauniit on teidän uudet verhot!

  VastaaPoista
 3. Verhopäivitys juuri oikeaan aikaan, sillä tuskailen pian valmistuvan makuuhuoneen verhojen kanssa, kuviollisen tapetin kaveriksi kun en millään tahtoisi mitään yksiväristä ja tylsää.

  Valkeaa kuulasta ostin minäkin ystävämyynnistä taannoin, se tulee vaatehuoneen verhoksi, ei siis ikkunaan, vaan ikäänkuin oveksi.
  Ajattelin odottaa kevätuutuuksiin, jospa siellä olisi jotakin juuri sopivaa.

  VastaaPoista
 4. Heippa! Hiukan aiheesta poikkeavaa, kun tuli mieleeni, että satutko asustelemaan Kuopiossa? Tämä blogiasi seuraillut opiskelijatyttö lähettäisi vienon pyynnön pienestä kaupungin esittelystä, kun syksylle olen kaavaillut sinne muuttoa. Millainen kulttuuri siellä on, kirpparit, kirjastot, kahvilat ja muuten, suositteletko asuinpaikaksi? :-)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Ellu! Ja joo, tää ilmiö lienee aika universaali. :) Silloin, kun sen saa rajattua pelkkään siirtelyyn, olen tyytyväinen - pahinta on, jos yksi uusi ostos johtaa toiseen...

  Tuikkis, musta Marimekolla on viime vuosina ollut tosi paljon kivoja uutuuksia! Joku tällainen hillitty vaalea ja kuviollinen ehkä menisi kuviotapetin kanssakin? Valkeaa kuulastakaan en ole hylännyt kokonaan, löytää varmasti paikkansa vielä joskus tässä kodissa tai jossain tulevassa.

  Anonyymi, asun itse Helsingissä - sattui vain olla kontakti tuonne Kuopion suuntaan. Itse en tunne kaupunkia lainkaan, MUTTA mikäli mainitsemani Anu lukee tämän kommentin, antakoon kuopiolaisena omat vinkkinsä. :)

  VastaaPoista