tiistai 1. tammikuuta 2013

Uuden vuoden cross kitchen


Uutta vuotta juhlistettiin meillä kymmenen hengen illalliskutsuilla. Ruokateemana oli löyhästi rajattu Lähi-itä meets Välimeri, johon lainattiin pari reseptiä Hesarin torstaisesta, meze-aiheisesta ruokajutusta. (Karitsanjauhelihan ostajia oli Stockan Herkun lihatiskillä ollut muutama muukin. Painotettakoon kuitenkin, että me keksimme ruokateemamme ennen Hesaria.)

Nyyttäriperiaatteella toteutetussa pöydässä oli lammaspyöryköitä, tabboulehia, hummusta (suosin Eeva Kolun aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua versiota), paprikatahnaa, tzatzikia, pitaleipiä, viininlehtikääryleitä ja fetaa. Falafelit kävimme hakemassa valmiina Helsingin parhaasta falafel-paikasta Fafa'sista, koska seurueen parhaat kokkaajatkaan eivät kuulemma ole koskaan onnistuneet tekemään meheviä falafeleita. Jos joku teistä tuntee pyöryköiden salat, vinkkejä otetaan vastaan!

Sen jälkeen siirryttiin vähän läheisemmille vesille: jälkiruuaksi oli Maku-lehdestä poimittu, Sofi Oksasen virolaisvaikutteinen chilisuklaatorttu. Tästä tuli ehkä kaunein koskaan tekemäni leivonnainen (kakut eivät ole erikoisalaani) – ja hyvältä se maistuikin. Resepti löytyy täältä.

Toivottavasti teidän vuotenne alkoi hyvin!

2 kommenttia:

  1. Voih - torttu ainakin näyttää syötävän hyvältä, nams!

    VastaaPoista
  2. Torttu oli hyvää, mutta niin oli kyllä kaikki muukin! Tosin tämä valkosipulin katku ei häivy kitalaestani ehkä koskaan - sitä oli aika reilusti KAIKESSA.

    VastaaPoista