keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Statement-lapaset

Lapasten lanka on tuntematon, ohut ja pehmoinen vauvalanka, jota neuloin kaksinkertaisena.

Olen krooninen finglishin puhuja. Sotken tavan takaa puheeseeni sellaisia englanninkielisiä ilmauksia kuin you know what I mean, just shoot me now tai bitch please. Vähän säälittävää, tiedän.

Toisaalta olen sitä mieltä, että on olemassa ilmauksia, joille yksinkertaisesti ei ole pätevää suomenkielistä vastinetta. Sellainen on esimerkiksi viime syksyn trendi-ilmiö nimeltä statement-koru (jos et tiedä, mitä sillä tarkoitetaan, kurkkaa vaikkapa tänne.) Miten sen nyt sitten suomentaisi? Iso kaulakoru? Näyttävä kaulakoru? Kyllä se on statement-koru, sanokaa mitä sanotte.

Minkä aasinsillan jälkeen päästäänkin itse asiaan: lapasten maailmassa tämä hiljattain neulomani pari voisi olla statement-lapanen. Sen verran tymäkkä oli äidin lankavarastosta joululomalla löytämäni kirkkaanoranssi lanka.

8 kommenttia:

 1. Nice statement. Tai siis lapanen. Tai. No joo. Mehukkaat on! ;) Sulle olis mun blogissa lovee tiedossa ;)

  VastaaPoista
 2. Mehukkaat indeed! Ja kiitos kaunis tunnustuksesta, paljon lovee takaisin! :)

  VastaaPoista
 3. Statementista en ole ikipäivinä ennen kuullutkaan, mutta mukava nähdä, että vanha langanloppuni löysi uuden olomuodon. Tuosta langasta kudoin nutun, myssyn ja housut eräälle nuorelle miehelle, tällä hetkellä 5 vee. Lanka oli Karuselli 100% Merinoull. Ihanaa kutoa. Sitä sai silloin täältä kotikaupungistasi ihan oikeasta lankakaupasta. Vaan ei meitä kutojia tainnut olla riittävästi, koska enää sitä kauppaa ei täällä ole.
  Nostalgisin terveisin: Päivi.

  VastaaPoista
 4. Mä arvelinkin Päivi, että statement-sana saataa tietyssä kohderyhmässä vaatia vähän selitystä. :) Ja kiitos lankatarkennuksesta!

  VastaaPoista
 5. Ja Silmukan saalistaja, kiitos haasteesta vielä täälläkin! :)

  VastaaPoista