sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Hedelmätiskin kestosuosikki


Jos tekisin itselleni jonkinlaisen epäolennaisten taitojen CV:n, siinä lukisi ainakin Hyvä valitsemaan hedelmiä. Olen juuri se tyyppi, joka hedelmätiskillä puristelee ja punnitsee kypsyyttä ja mehukkuutta rasittavuuteen asti.

Syön päivittäin hedelmiä ja minun olisi hyvin vaikea valita niistä yhtä suosikkia, mutta aika korkealle listalla yltäisi varmasti appelsiini. Olin pöyristynyt taannoin lukemastani uutisesta, jonka mukaan appelsiinien kulutus on laskenut, koska ne koetaan hankaliksi kuoria. Ihmiset, mikä teitä vaivaa? Hyvä appelsiini on mehukas, muhkea, makea ja kirpsakka yhtä aikaa – ja todellakin kaiken vaivan väärtti. Ja mistä sellaisen tunnistaa? Hyvä appelsiini on painava (kevyt on yleensä kuiva) ja kuorestaan sopivasti pehmeä ja sellainen... no, hyväntuntuinen. Ostakaa, ne ovat nyt sesongissakin!

Appelsiineja syödessä minusta tuntuu vähän siltä kuin nauttisin aurinkoa sisäisesti. Tänä viikonloppuna sitä on pitkästä aikaa saanut nauttia myös ulkoisesti, ja minä hyödynsin tilanteen käymällä kävelyllä meren jäällä. Se on lempiasioitani talvessa. Töölönlahden poikki tarpoessa saa tarkastella Helsinkiä vähän uudesta kulmasta ja tuntea ympärillään harvinaisen määrän tilaa ja ilmaa.

10 kommenttia:

 1. Appelsiinit on ongelmallisia. Hyviä kyllä, myönnän sen, mut...

  VastaaPoista
 2. Kuituakin vielä! Ja Nienna, ajattele sitä kuorimista haasteena. Tai vaikka sellaisena pienenä rauhoittumisen hetkenä kiireisen arjen keskellä. ;)

  VastaaPoista
 3. Appelsiini on myös kaunis! Kuten kuvasta näkyy. Ja jos ei jaksa kuoria (mitä, minäkö?) voi hedelmän halkaista ja puristaa mehun. Jos ei ryhdy niuhoksi siivilöijäksi, saa hedelmälihankin juomaansa.

  VastaaPoista
 4. Minun mielestä appelsiineista on vähän vaikea sanoa päälle päin, ovatko ne hyviä. Mutta yksi aika varma vinkki on halpa hinta! Nytkin on pussillinen hedelmäkulhossa, nam :) Varsinkin sellaiset vähän kirpsakat ja mehukkaat appelsiinit on kyllä hyviä!

  VastaaPoista
 5. Myönnetään, en syönyt vuosikausiin appelsiineja juuri tuon kuorimisen takia. Nyt oon löytänyt ne, ja koska pilkon ne aamuisin mysliin, ei oo niin justiinsa kuoriiko ne siististi lohkoiksi vai silppuaako vähän miten sattuu ;) Maistuvat kyllä aivan ihanilta, kuten myös uusin villitykseni veriappelsiinit. Syön kaksi päivässä :)

  VastaaPoista
 6. Päivi, appelsiinin väri on musta mitä parhain keltaiseen taittava oranssin sävy! Toimisi vaikka harmaan kanssa muuten neuleissakin hyvin. :)

  Tuuli, nyt onkin mitä parhain sesonki! Myös toiset appelsiinilajikkeet on toisia makeampia, pitäisi opetella ne - muistaakseni ainakin Navelit on yleensä mun makuuni.

  Ja Oili, kiitos myslivinkistä, pitääpä kokeilla! Musta myös verigreipit on mahtavia.

  VastaaPoista
 7. Nykyajan ihmiset ovat uusavuttomia! Siinä vika, kuulin huhun että kauppoihin olisi tulossa esipaistettua jauhelihaa! Siis valmiiksi paistettua! voi Hyvää PÄIVÄÄ! Minäkin pyörittelen vihannesosastolla tomaattini, kurkkuni, appelsiinit, avokadot, appelsiinit yms. niin monta kertaa että mies lähtee usein maitohyllyn suuntaan kun minulla kestää. Mutta olen hyvä siinä. :) Niinä aamuina kun aurinko ei oikein paista niinkuin tänään, lasillinen vasta puristettua appelsiinimehua oikein syöksyy lasista suoraan poskiin ja silmissä näkyy oranssia..sisäinen aurinkoni. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, esipaistettu jauheliha kuulostaa ihan kreisiltä! Miten laiska voi ihminen olla - sen lihanhan paistaa muutamassa minuutissa. En tajuu.

   Ja hauska kuulla, että muitakin hedelmänatseja löytyy. Mä joskus jopa mietin, pyydäänkö siippaa edes ostamaan hedelmiä, kun sitten en kuitenkaan kestä sitä, jos se tuo VÄÄRÄNLAISIA. :)

   Poista