keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Äitiysvapaan ensimmäinen päivä


Eilen siivosin työpöytäni, jätin kulkukortin vastaanottoon ja kiikutin läppärini it-tukeen. Todella friikki tunne tajuta, että tänne en palaa ainakaan vuoteen. Viiden viikon kesälomakin kun on joskus tuntunut ikuisuuksien mittaiselta.

Meinasin käyttää otsikossa sanaa äitiysloma, mutta pelkäsin, että joku nokkela heti huomauttaa, että "ei se kuule mitään lomaa ole". No, toistaiseksi tämä kyllä tuntuu juuri siltä: ohjelmassa on muun muassa käsitöitä, sisustamista, lukemista, kampaajalla käymistä ja huomenna kasvo- ja vartalohoito Eko Egossa. Aah! Toki myös kohtuullisen kokoinen to do -lista erinäisiä vauvahankintoja ja järjestelyprojekteja. Siksipä tuo liitutaululle kirjoitettu muistutuskin voi olla tarpeen: että osaisin myös ihan vaan ottaa iisisti.

Meillä oli Kallion-kämpässä vanhaan oviaukkoon maalattu liitutaulu, jolle kirjattiin muistilistoja ja tulevia menoja. Vaikka liitutaulumaali sisustuksessa alkaa olla aika nähty juttu, kalenteri-muistitaulua tuli saman tien ikävä uudessa kodissa.

Onneksi edellisestä projektista oli jäänyt yli tilkka liitutaulumaalia, ja vaatehuoneen komerosta löytyi ylimääräinen vanha hyllylevy, joka hiottiin ja maalattiin keittiön liitutauluksi. Ehdin jo hetken harkita tämän Lehtorinne designin liitutaulukalenterin hankkimista – joka on kyllä tosi hieno – mutta säästyivätpähän nekin kympit.

Kuva: lehtorinne.fi.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa äitiysLOMAA toivotan oman lomani jo vaihduttua hoitovapaaksi ^_^ Vuosi kuluu ihan hujauksessa, joten muista ottaa siitä kaikki irti! (Mutta meillä onkin kuulemma ollut "niin helppo vauva ettei tiedetä todellisesta vauva-arjesta mitään", tuttavan sanoja lainatakseni ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Ihanaa hoitovapaan jatkoa sullekin! Ja jos on vinkkejä, miten niistä vauvoista saa tuollaisia, otan mielellään vastaan. ;)

      Poista