keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Sneak peek, osa 3: Makkari (eli aika ennen maanjäristystä)

Makkarin verhot ovat Artekin Siena-kangasta, matto taannoinen kierrätyskeskusostos, tuoli tuunattu roskalavalöytö, lamppu parkanolaiselta kirppikseltä, sängynpeitto Ikeasta ja tilkkupeitto itse virkattu isoöäidin neliöistä.

Makuuhuoneen sisustus on tosiasiassa kaikkea muuta kuin valmis, mutta räpsin sieltä silti huvin vuoksi pari kuvaa viikonloppuna. Makkarin lopullinen laittaminen saa nimittäin vielä odottaa maanjäristystä nimeltä vauva: pinnasänkyä ja hoitopöytää, jotka raivaavat tieltään sellaiset epäkäytännöllis-esteettiset dinkkuihmisten sisustusratkaisut kuin rekille ripustettavat edustusvaatteet.

Tällaista tämä elämä nyt kaikin puolin on. Odotusta, jännittävää ja ihanaa ja pelottavaa yhtä aikaa. On outo tunne tietää, että parin kuukauden päästä oma elämä muuttuu ihan erilaiseksi, mutta silti ei vielä osaa yhtään kuvitella, että millaista se sitten ihan oikeasti on. Kaltaiselleni ikuiselle ennakoijalle ja varautujalle se on kaikkein vaikeinta: hyväksyä, että hetken tulen väistämättä olemaan aika avuton ja pihalla siitä, miten sitä pikkutyyppiä oikein käsitellään.

Vaaterekkiin olen toistaiseksi ripustanut lempivaatteitani ja -laukkujani. Neuletyynyt ovat itse tehdyt, pikkutyyny Marimekon Bottna-kangasta. Vanerimatkalaukku Vallilan Emmaukselta ja ompelulaatikko papan muinoin nikkaroima.

Ainut uusi hankinta makuuhuoneeseen oli toinen Kartellin Companibili-laatikosto ja Block-valaisin, jotta saimme molemmille samanlaiset yöpöydät ja -lamput. Block löytyi sopuhintaan syksyn design-myyjäisistä Kaapelitehtaalta.

4 kommenttia:

 1. Muakin ahdisti ennakkoon se ettei siihen vauva-arkeen pysty oikein ennakolta varautumaan kun ei yhtään voi tietää millainen ihminen maailmaan pöllähtää. Mutta mä voin lohduttaa sua, että aika nopsaan sitä pikkutyypin sielunelämää alkaa ymmärtämään. Mä olin pari ekaa viikkoa aika hukassa mutta nyt seitsemän viikon jälkeen mä olen jo ihan konkari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella lohdullista kuulla. Ja varmasti se hukassa oleminenkin on tällaiselle kontrollifriikille vain kasvattava kokemus...

   Ja kyselen sulta äitikonkarilta sitten vinkkejä, jos tulee kauhea hätä. ;)

   Poista
 2. Kai sä ymmärrät, että käytit juuri sanaparia "tuunattu roskalavalöytö"? Mä olen susta ylpeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sellainen se ON! :) Mulla on muuten joku outo viha-rakkaussuhde tuunaus-sanaan. Tavallaan se on todella ärsyttävä, mutta en silti keksi sille mitään hyvää korvikettakaan, ja siksi vaan käytän sitä.

   Poista