maanantai 18. marraskuuta 2013

Meidän Yki uustuotannossa

Tykkään siitä, millaisia varjoja päivänvalo heittää meidän olkkarin seinälle.

Ostin olohuoneemme jalkalampun reilut pari vuotta sitten Helsinki Secondhandista. Hiljattain huomasin, että tämä Yki Nummen vuonna 1960 suunnittelema lamppu on tänä syksynä päässyt myös uustuotantoon: Kupoli-nimistä valaisinta valmistaa Innojok, ja sitä on saatavilla sekä lattia- että pöytäversioina.

Kuva: Innojok.fi.

En oikein tiedä, miten uutiseen pitäisi suhtautua: tavallaanhan se on kohteliaisuus meidän lamppuamme kohtaan, mutta tavallaan se tekee siitä myös vähän vähemmän ainutlaatuisen. En myöskään osaa sanoa, vaikuttaako uustuotanto näiden alkuperäisten versioiden arvoon – ja jos, nostaako se vai laskeeko se sitä? Tietääkö joku design-guru siellä?

No, meidän Yki on mulle onneksi silti yhä yhtä rakas kuin ostohetkellä.

2 kommenttia:

  1. Kaunis valaisin. Sopisi meille lattiaversiona olohuoneeseen. Mielestäni on kiva, että välillä näitä vanhoja klassikoita otetaan uustuotantoon. Meillä on jo uustuotantovalaisimina Nummen Lokki ja Kuplat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ehdottomasti se on hyvä asia, että näitä otetaan uustuotantoon ja suurempikin joukko pääsee nauttimaan hienosta suomalaisesta suunnittelusta. Usein itsekin törmää esim. lehdissä ja kirppiksillä vaikkapa kauniisiin vanhoihin astioihin ja miettii, että "miksi, oi miksi tätä ei aleta taas valmistaa?" :)

      Poista