lauantai 16. marraskuuta 2013

Kirjontaa ompelukoneella


Sain jostain idean koristella kangasta ompelukoneella – siis ikään kuin tehdä ompelukonekirjontaa. Harrastettiinkohan tällaista jossain ala-asteen käsityötunneilla? Onko tälle tekniikalle jokin nimi?

Ompelin siis mustalla langalla valkoiselle kankaalle pilvimäisiä/kalansuomumaisia (miten nyt kukin tämän musteläiskätestin tulkitsee) kuvioita. Yhteensä kolme erillistä tikkausta suoralla ompeleella, ja ne saivat tarkoituksella mennä hieman sikin sokin. En piirtänyt kuvioita kankaaseen sen kummemmin, merkkasin vain nuppineuloilla jokaisen puolikaaren reunat ja huipun ja vedin vapaalla tyylillä.


Ihan hauska lopputulos minusta – tätä voisi soveltaa muuallekin. Puoliympyräinspiraation taisin saada tästä Susanna Vennon Mum'sille suunnittelemasta Suomu-matosta, josta olen pitkin syksyä haaveillut.

Kuva: Mums.fi.

10 kommenttia:

 1. On muuten hyvä idea ! Täytyypä heti keksiä jotain ompelukoneella kuvioitavaa, sillä aikaa kun haaveilee kirjovasta ompelukoneesta. Jotain joululahjoja voisi ehkä toteuttaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä tosi helppo ja nopsaa. Voi olla, että tulisi vielä hauskemman näköistä, jos tekisi tummalle kankaalle vaalealla langalla.

   Poista
 2. Onpa tosi nätti ja varmaan kohtalaisen pienellä vaivalla! Mä laitan tämän kyllä korvantaa! Ostin tänään kässämessuilta uuden ompelukoneen, nyt ei sit voi siis enää ompelukoneen huonouteenkaan vedota! :D Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja ei tosiaan ollut kovin työläs projekti! Ja hyvä ompelukone on kyllä ihan ehdoton väline. Pitääkin kirjoittaa joskus omasta rakkaasta Husqvarnastani.... :)

   Poista
 3. Uutena lukijana täällä ihastelemassa. Tervetuloa tutustumaan myös minun kotiini www.kotiaurorassa.blogspot.com. kiva blogi sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Kivalta näyttää myös sun tontilla! :)

   Poista
 4. Tota tehtiin ala-asteen kässätunneilla, kyllä! Mäkin osaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä on jotain sellaista ompelukoneajokortti-henkeä! :)

   Poista
 5. Ei oo totta, mulla on ihan samalla tekniikalla tulossa yks juttu :D Pitää saadakin se valmiiksi asap! Joulukortteihinkin ajattelin vähä samaa tyyliä ;) Hieno on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehei, kässätelepatiaa! Kiva nähdä, mitä sulla on syntymässä. :) Ja joulukorteissa toimisi varmasti kanssa, kunpa vain jaksaisi sellaisia väsätä...

   Poista