sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Junasukkien sovellus: junalapaset

Ah tuota taustalla näkyvää vihreää joulua...

Vauvojen junasukat ovat monille neulojille tuttuja, ja onpa niitä tässäkin blogissa tikuttu. Kuulemma sukkien vahvuus on siinä, että ne pysyvät hyvin pienissä, viuhtovissa jaloissa. Olen jo pidempään miettinyt, että sukkien ryppyvartta voisi soveltaa myös lapasiin, ja kun meidän tulevalta pikkutyypiltä sellaiset vielä puuttuivat, päätin vihdoin kokeilla.

Hyvin helppoa: rannekkeen tein siis samalla idealla kuin junasukkien varren, ainoastaan hieman lyhyempänä, ja kämmenosan ihan tavallisella lapasmeiningillä ilman peukkua. Lankana käytin äskettäisestä huiviprojektista jäänyttä vaaleanroosaa Isager Alpaca 1:tä kaksinkertaisena, silmukoita oli 40.

Mun suurin vauvanhoidollinen huoleni liittyy muuten juuri vaatteisiin: Mistä ihmeestä voin tietää, paljonko sillä pitää olla päällä?

12 kommenttia:

 1. Samaa mäkin mietin nykyisen kohta 4-kuukautisen lapseni kanssa ensimmäisinä viikkoina ja joskus vielä nykyäänkin. Mutta aika nopeasti sen oppii, ensin pukee vähän liikaa ja sitten vähän vähentää kun niskasta kokeillessa toinen on ihan hiessä. :)

  Kivat lapaset ja pysyy varmasti hyvin kädessä!

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että ajan myötä oppii. :) Mulle tulee koko ajan mieleen kaikenlaisia hölmöjä vaatekysymyksiä, kuten: pitääkö pikkuvauvalla olla kaulahuivi tai kauluri? Onneksi on pikkulasten vanhempia lähipiirissä, joilta voi kysellä.

   Poista
 2. Alkuneuvot kysytään synnäriltä. Ne osaa varmasti neuvoa ja luultavasti jopa viittaavat avuliaasti äitiyspakkauksen sisältöön.

  Tsemppiä odotteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siellä ovat varmaan kuulleet kaikki mahdolliset tyhmät kysymykset. Pitääpä tehdä oikein lista. :) Ja kiitos tsempeistä!

   Poista
 3. Kaula ja niska on hyvä paikka testata, jos on nihkeänä niin tiedät että on vähän liikaa. Posket jos punoittaa niin voit ottaa jo sitten vähän enemmän pois ;) Eikä tarvi kauluria, ei sillä pienokaisella vielä ole juurikaan kaulaa johon sen sais laitettua :)

  Kahta asiaa suosittelisin erityisesti talvivauvalle, omien kolmen kokemukseni perusteella. Toinen on sellainen turvakaukaloon laitettava pussukka (niin ei tarvitse ollenkaan ulkovaatteita, siis jos siirtyy paikasta toiseen niin ettei tarvitse nostaa lasta pois turvakaukalosta ulkona) ja toinen on Ruskovillan silkkivillainen lakki. Se on niin ohuen ohuen tuntoinen, mutta just hyvä melkeen kelillä kuin kelillä. Lämmittää muttei pää mene liian kuumaksi. Nämä toimi ainakin meillä, joka kerta :)

  VastaaPoista
 4. Niin ja se tärkein unohtui, ihanat noi junalapaset! Melkein voisi tehdä meillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina superpaljon vinkeistä! Ja totta, sellaisia kaulattomia pötkylöitähän ne aluksi on. :)

   Turvakaukaloa meillä ei varmaan kauheasti käytetä, kun ei omisteta autoa, mutta tuota Ruskovillan silkkivillalakkia pitää ehdottomasti harkita.

   Ja kiitos myös lapaskehuista! :)

   Poista
  2. No mietinkin jo että kirjoitanko että vinkki on järkevä vain (paljon) autoilevalle :)

   Poista
 5. Hei vaan! Sellainen perusvinkki tuohon lapsen pukemiseen, että yleensä lapselle kannattaa pukea yksi kerros enemmän kuin itselle. Niin helppoa se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä kuulostaa hyvältä yleissäännöltä! Pannaan korvan taakse. :)

   Poista
 6. Voi niin söpöt!! Vois tehä seuraavien junasukkien pariksi tämmöset :) Ihanaa joulua Maija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin raportoida sitten, miten toimivat käytännössä. :) Ihanaa joulua sullekin!

   Poista