sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Oi rinkeli-ilta


Lauantai-illan menuun kuului vesirinkeleitä, joiden kanssa nautittiin omatekoista punaista pestoa, tsatsikia ja hummusta Voisilmäpeliä-blogin mainiolla ohjeella. Ja kaikki tämä kynttilänvalossa sekä hyvässä naisseurassa.

Vesirinkelit

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
13-15 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja jauhot sekä öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina ja kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo taikina rinkeleiksi (noin 30 kpl). Käytä rinkeleitä hetki kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Anna rinkeleiden kuivahtaa leivinpaperilla kymmenisen minuuttia. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes rinkelit ovat kullanruskeita.

Vesirinkelit ovat simppeli ja hauska tarjottava, johon tutustuin alun perin ystäväni Eevan kautta - kiitos kaunis sinne Lontooseen! Ja tahnat nyt vain ovat pelkkää sörssättyä hyvyyttä. Ah.


Jälkiruuaksi avasimme vielä glögikauden viime vuodelta jääneellä tölkillisellä. Maistuihan se taas. Mun pitää aina tähän aikaan vuodesta pidätellä itseäni, etten aloita joulufiilistelyä liian aikaisin ja väsytä itseäni koko touhuun. Lupaan, etten viritä jouluvaloja ja luukuta Spotifysta Oi jouluyötä ainakaan ennen marraskuuta. Mutta silti olen kiitollinen siitä, että olen parantumaton jouluihminen: sillä tavalla 
loppuvuoden synkkyys ja kylmyys on yksinkertaisesti paljon helpompi kestää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti