lauantai 1. joulukuuta 2012

Arvonnan voittaja (ja joulukalenterin ensimmäinen luukku)


Marraskuu kääntyi joulukuuksi, joten on aika julistaa tyynyarvonnan voittaja. Teitä osallistujia oli ihanan paljon! Tällä kertaa arpaonni suosi nimimerkkiä... (tähän kohtaan rumpujen pärinää):

Anna-Sofia! Onneksi olkoon. Sinuun on otettu yhteyttä sähköpostitse.

Joulukuun kunniaksi ajattelin panna ensimmäistä kertaa tämän blogin historiassa pystyyn myös joulukalenterin. Koska uusia käsitöitä tai muita projekteja ei meikäläiseltä 24 päivälle valmistu, jaan sen sijaan joka päivä kanssanne jonkin pienen asian, jonka olen 32 ikävuoteeni mennessä oivaltanut.

Joulukuun ensimmäinen oivallus liittyy tähän arvontaan. Kommentissaan joku nimittäin kehui tyynyn väriyhdistelmää. No, selitys on tässä:

Oivallus nro 1: 
Mustavalkoinen + kirkkaat värit = toimii aina

Tämä on helppo ja aina varma sommittelukikka: yhdistä mustavalkoiseen yhtä tai useampaa kirkasta väriä. Se näyttää aina hyvältä. Googlaa vaikka sanat Piet Mondrian, jos et muuten usko.

(Joku toinen kyseli kommentissaan ohjeita tyynyn tekemiseen. Silmukkamääriä en osaa antaa, koska käytin tyynyssä sekalaisia jämäkeriä. Ideana on kuitenkin neuloa noin 42x42 cm:n pala sileää neuletta vuorotellen pystyyn ja vaakaan raidoittaen. Kannattaa suosia paksua lankaa. Ompelin neuleen kiinni kankaaseen ompelukoneella: se onnistuu ihan hyvin, kun neulos on jämäkkää. Paininjalan puristusta kannattaa säätää vähän kevyemmälle ja pitää tikin pituus suht pitkänä. Suuaukon ompelin kiinni käsin.)

4 kommenttia:

 1. Hyvä oivallus! Ja kiva kalenteri. Jään odottamaan jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Heta! Kiva että tykkäsit, innolla odotan teidänkin kalenteria! :)

  VastaaPoista
 3. Hei, minun piti jo aiemmin kiittää perille päässeestä tyynystä, mutta joulukiireissä se unohtui! Siis kiitos nyt, tyyny on oikein kiva! Se löysi kotinsa mustan lepakkotuolin sylistä. :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla! Voisin kuvitella, että musta lepakkotuoli on sille täydellinen paikka. :)

  VastaaPoista