sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku eli oivallus nro 9: Hyödynnä hevi-osastoKauppojen hedelmä- ja vihannesosastot ovat surkean alihyödynnetty resurssi. Itsekin huomaan hiihteleväni aivan liian usein tuttuja salaatti-kurkku-tomaatti-banaani-omena -latuja. Siksi yritän välillä tietoisesti laajentaa kasvistajuntaani: lusikoin passionhedelmää jälkkäriksi, lisään salaattiin papaijaa, korianteria tai granaattomenen siemeniä, syön välipalaksi persimoneja ja paahdan uunissa bataattia ja palsternakkaa. 

Seuraavaksi voisin kokeilla tämän hetken trendiruokaa, lehtikaalisipsejä, ja laajentaa eksoottisten hedelmien tuntemustani näillä Hesarin ohjeilla. Mitkä ovat teidän salaiset kasvisaseenne?

4 kommenttia:

 1. Minä olen aikuisikäni popsinut "erikoishedelmiä". Nyt olen löytänyt ihanan kotimaisten raakojen juuresten ja itujen maailman.
  Ne ovat minulle nyt sitä uutta ja erikoista. :)

  VastaaPoista
 2. Musta hämmentävintä on välillä tajuta, mitä kaikkea sieltä hevi-osastolta saakaan. Viime talvena esimerkiksi käsittelin ekaa kertaa elämässäni kastanjoita (joka oli kyllä ihan helvetillistä puuhaa, mutta kastanjakeitto oli hyvää).

  VastaaPoista
 3. Ooh, mä olin ihan unohtanu persimonit! Niitä täytyykin ostaa joku päivä =) Mun on supisuomalaisena tunnustettava että lanttu on heviosaston ehdoton suosikkini :D

  VastaaPoista
 4. Mä taas löytänyt lantun kunnolla vasta tänä syksynä! Vakioruokana on ollut salaatti, jossa on vihreällä salaattipohjalla paahdettuja uunijuureksi (yleensä lanttua, porkkanaa ja punasipulia, joskus palsternakkaa tai bataattia) ja lisäksi tofua tai fetaa.

  VastaaPoista