perjantai 22. marraskuuta 2013

Pinnasängyn päiväpeitto tilkuista


Muuramen pinnasänky saatiin lainaan ystäviltä.

Viimeksi muuttaessa kävin läpi kangasvarastoani ja mietin, että mitäköhän helvetin järkeä ihmisen on säilyttää joka ikinen nenäliinankokoinen tilkku. Silloin tein aika raakaa karsintaa, mutta onneksi en sentään luopunut ihan kaikesta. Nyt nimittäin silmäilin valikoimaani tilkkupeittosilmällä ja löysin ihan käypän kombon musta- ja punavalkoisia kankaanpalasia. Niistä syntyi päiväpeitto pinnasänkyyn – ja ah, tätä jämien hyödyntämisen nautintoa!

Tilkkutyöt ei koskaan ole olleet mitään mun käsityöharrastukseni syvintä ydintä, mutta lapsijuttuihin ne jotenkin sopivat. Mulla oli itselläkin pienenä tilkuista ommeltu päiväpeitto, ja muistan elävästi, miten kivaa eri kankaiden kuvioita oli tutkailla.

Mietin juuri tänään, että on samaan aikaan huvittavaa ja vähän ahdistavaa, miten pientä kehää omat ajatukset tällä hetkellä kiertävät. Ystäväni on parhaillaan matkalla työkeikalle Filippiineille. Hän miettii katastrofiviestintää, vedenpuhdistustabletteja ja hyttysverkkoja siinä missä mun pääni on täynnä vauvanammeita ja pinnasänkyjen somistusta.

Samalla yritän muistuttaa itselleni, että elämänvaihe tämä vain on, ei pysyvä olotila. Vielä tulee se päivä, kun päässä on taas tilaa muullekin. Jatketaan siis toistaiseksi vauvakuplassa vellomista – josko seuraavaksi vaikka pari pikkuisia lapasia?

9 kommenttia:

 1. Ihana peitto, sopii hyvin kankaat yhteen! Ja toi sänkykin on tosi kiva! Ja hyvällä omallatunnolla vaan fiilistelet vauvajuttuja. Tulee nimittäin varmasti aika, kun ne ei todellakaan enää kiinnosta. Vauvat on vauvoja vaan vähän aikaa :) -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täänks! :) Ja just noinhan se on, ei tästä pitäisi huolestua, saati ottaa huonoa omaatuntoa. Aika monesta asiasta ehdin vielä elämässäni innostua. :)

   Poista
 2. Hieno! Eikun juu tottakai nyt saat miettiä noita asioita just niin paljon kuin haluat. Ei se tarkoita mitään sekoamista tai täyttä uppoutumista - se on vaan biologiaa ja hyvä niin :) Ja muutenkin, kyllä mä luulen että oot sitä maata että kaikki muukin kiinnostaa samaan aikaan, eli hyvässä tasapainossa kaikki keskenään. hyvinvoi!

  VastaaPoista
 3. kiva peitto =) Kyllä tuon päällä tai alla kelpaa vauvan köllötellä! Ja eikös sun kuulukin fiilistellä noita vauvajuttuja!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Iikku ja Milla, oikeassa varmasti olette! Ehkä vain itsellekin tuli yllätyksenä, miten totaalisesti nämä vauva-asiat nyt hallitsee ajatuksia. Ja kun ei vielä ole sitä vauvaa, josta hössöttää, niin sitten hössöttää näistä varusteista - ja siitä tulee vähän koominen olo. Mutta nyt aion hyvillä mielin fiilistellä niin paljon kuin sielu sietää. :)

  VastaaPoista
 5. Oi että, onnea! Hössöttäminen on niin oikein. Anna mennä vaan!
  On se aika ainutkertaista kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, full-on hössöttämistä luvassa siis! :)

   Poista